Ankara Üniversitesinde Derslere “HamsiFest” Molası

Ankara Üniversitesi öğrencileri, yaklaşan finaller öncesi kısa bir mola vererek, Hamsi Festivali’nde eğlencenin tadını çıkardı.

Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca öğrencilerin moral bulup keyifli anlar yaşaması amacıyla Hamsi Festivali düzenlendi.

Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi Güneş Meydanı’nda bu yıl ilki gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi hedeflenen festivale, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Alana gelerek öğrencilerin yanına oturan Ünüvar, daha sonra sahneye çıkarak, alanda bulunan Ankara Üniversitelilere hitap etti.

“Öğrencilerimiz ‘İyi ki Ankara Üniversitesine Gelmişiz’ Desinler İstiyoruz”

Öğrencilerin Ankara Üniversitesinde mükemmel bir eğitim aldığını belirten Ünüvar, “Eğitimin dışında kalan sosyal yönü de bu tür etkinliklerle tamamlıyoruz. Bugün HamsiFest var, inşallah yakında KebepFest olur, başka festivallerle devam ederiz. İstiyoruz ki öğrenciler, ‘İyi ki Ankara Üniversitesine gelmişiz, iyi ki burada okuyoruz’ desinler. Sadece derse girdiği zaman değil, dersin dışında da bunun keyfini, hazzını yaşasınlar. Hamsi Festivali de buna hizmet edecek önemli bir etkinlik oluyor. Güzel, keyifli bir gün geçiriyoruz” dedi.

Program, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı halk oyunları eğitmenlerinin Karadeniz’in yöresel kıyafetleriyle horon teptiği gösteri ile devam etti.

Rektör Ünüvar, daha sonra ızgaranın başına geçerek hamsi pişirdi, uzun kuyruklar oluşturan öğrencilere ekmek arası hamsi dağıttı.

Festival kapsamında katılımcılara, ızgara ve yağda kızartma şeklinde pişirilen toplam 1 ton hamsi ikram edildi.

Öğrenciler Koliva’nın Şarkılarıyla Coştu

Öğrencilerin iletişim ve ilişki bağlarının güçlendirilmesi hedefiyle düzenlenen etkinlikte ekmek arası hamsilerini yiyen öğrenciler, Karadeniz müzikleriyle tanınan Koliva grubunun seslendirdiği şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi.