Ankara Üniversitesinde Eğitime Katılan Azerbaycanlı Hastane Yöneticilerine Belgeleri Verildi

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından hayata geçirilen ‘Hastane Yönetimi Eğitim Programı’na katılan Azerbaycanlı hastane yöneticilerine törenle belgeleri verildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığının desteğiyle ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen, bu yıl ise 20 hastane yöneticisinin katılımıyla gerçekleştirilen 70 saatlik ‘Hastane Yönetimi Eğitim Programı’ tamamlandı. Programın sona ermesi sebebiyle Rektörlük Senato Salonu’nda belge takdim töreni gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, törende yaptığı konuşmada, Azerbaycan Milli Lideri Haydar Aliyev’in “Tek millet, iki devlet” sözüne atıfta bulunarak, “Bugün Cumhurbaşkanlarımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın İlham Aliyev ‘Tek millet, iki devlet’ sözünü söylemden eyleme geçirmiştir” dedi.

Programın 2 yıldır çok büyük bir memnuniyetle yürütüldüğünü ifade eden Ünüvar, “Pandemi ve deprem bir kez daha gösterdi ki Türkiye çok güçlü bir sağlık alt yapısına sahip. Biz bu bilgi ve tecrübeyi Azerbaycan’a aktarmalıydık ve bugün bunu yapıyoruz” diye konuştu.

Ünüvar, başta TİKA ve Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere, programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

TİKA Başkan Yardımcısı Rahman Nurdun da 150’den fazla ülkede faaliyet gösteren TİKA’nın her konuda Türkiye’nin bilgi ve tecrübesini dost ülkelere aktarmaya gayret ettiğini dile getirdi. Nurdun, “Bugün doktor, başhekim ve sağlık alanında çalışan uzmanlara yönelik eğitimin başarılı şekilde sonlanması nedeniyle buradayız. İkincisi gerçekleştirilen ‘Hastane Yönetimi Eğitim Programı’nın başarıyla tamamlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Birinci eğitime 19, bu seneki eğitime 20 hastane yöneticisi katıldı. Ülkemizin bilgi ve tecrübesinden yararlanan Azerbaycanlı kardeşlerimizin sayısının arttığını görmek mutluluk verici” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Eldar Aliyev ise, ‘Hastane Yönetimi Eğitim Programı’nın Türkiye ile Azerbaycan arasında sağlık alanındaki iş birliğinin bugün geldiği noktayı gösterdiğini kaydetti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Özmete ise, iyi işleyen bir sağlık sisteminin iyi bir finansman mekanizmasını, iyi bir iş gücünü, güvenilir bilgiyi ve gelişmiş teknolojileri gerektirdiğine dikkat çekti. Azerbaycan zorunlu tıbbi sigorta kurumu ile düzenledikleri programın ikincisini de verimli şekilde tamamlamış olmanın memnuniyetini yaşadıklarının altını çizen Özmete, program kapsamında, Azerbaycan’da yeni atanan hastane yöneticilerine finansman yönetimi ve kalite gibi konuları içeren 70 saatlik eğitim verildiğini kaydetti. Özmete, emeği geçenlere teşekkür ederken, eğitimin sonuçlarının Azerbaycan’ın sağlık ve sosyal güvenlik sistemi için faydalı olmasını diledi.

Azerbaycan İcbari Sigorta Kurumu Başkan Yardımcısı Nigar Bayramova ile Azerbaycan Tıbbi Arazi Birimlerinin İdare Edilmesi Birliği Başkan Vekili Vügar Gurbanov’a da programa çevrim içi katılarak, birer teşekkür konuşması yaptı.

Daha sonra Ankara Üniversitesi Rektörü Ünüvar, TİKA Başkan Yardımcısı Nurdun ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Özmete tarafından programa katılan Azerbaycanlı hastane yöneticilerine katılım belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Program anı fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.