Ankara Üniversitesinde Hekimlere “İletişim Becerileri” Eğitimi

Ankara Üniversitesinde, ‘İletişim Becerileri Eğitici Eğitimi Programı’na katılan hekimlere katılım belgeleri verildi.

İletişim Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi tarafından Tıp Fakültesi öğretim üyelerine yönelik ‘İletişim Becerileri Eğitici Eğitimi Programı’ düzenlendi.

Profesör, doçent, doktor öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve araştırma görevlilerinden oluşan 85 hekimin katılımıyla gerçekleşen eğitim sonunda katılımcılara, Senato Salonu’nda düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, eğitim programına katkı sağlayanlara teşekkür etti. Tıp fakültesinin sadece hekimliği değil, aynı zamanda yöneticiliği, liderliği de öğrettiğini ifade eden Ünüvar, liderliğin önemli ilkelerinden birinin de iletişim olduğunu kaydetti.

İletişim becerisinin önemine vurgu yapan Ünüvar, “Bu sağlıkta şiddette de önemli, hasta-hekim ilişkisinde de önemli, toplumdaki diğer iş ve işlerde de son derece önemli” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Aycan ise, iletişimin her meslek grubu için değerli olduğunu, ancak hekimler için ayrı bir önemi bulunduğunu dile getirdi. Aycan, “İletişim bizim için çok değerli. Çünkü insanla uğraşıyoruz, insan sağlığıyla uğraşıyoruz. Dolayısıyla da iletişim becerilerimizin hem günlük hayatımızda hem de öğrencilerimiz, asistanlarımız, yöneticilerimizle olan ilişkilerimizde çok ileri boyutta olması gerekiyor ki hekimlik mesleğimizi layıkıyla yapabilelim. O nedenle Tıp Fakültesi olarak bu eğitime çok önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

İletişim Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nuran Yıldız da ‘İletişim Becerileri Eğitici Eğitimi Programı’ kapsamında hekimlere, her gruba 8 saat olmak üzere 3 gruba toplamda 24 saatlik hızlandırılmış farkındalık eğitimi verildiğini aktardı.

Hekimliğin, iletişimin en önemli olduğu mesleklerden biri olduğunun altını çizen Yıldız, “Artık yeni dünyada biz bildiğimiz kadar değiliz. Bildiğimizi anlatabildiğimiz kadarız. O yüzden iletişime büyük önem vermek gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ‘İletişim Becerileri Eğitici Eğitimi Programı’na katılan hekimlere katılım belgeleri verildi.

Program, anı fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.