Ankara Üniversitesinde İş Kulübü Açıldı

Ankara Üniversitesinde, kariyer planlaması ve iş hayatına hazırlık sürecinde öğrencilere gerekli yetkinlikleri kazandırmak amacıyla İş Kulübü açıldı.

Ankara Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğünce yapılan ortak çalışmayla Beşevler Yerleşkesi Şevket Aziz Kansu Binası’ndaki Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) bünyesinde kurulan İş Kulübü’nün açılışı törenle gerçekleştirildi.

Açılışa; Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İŞKUR Genel Müdürü Oğuz Kağan Güldoğan, genel müdür yardımcıları, Ankara Çalışma ve İş kurumu İl Müdürü Arif Ay, rektör yardımcıları, KARMER Müdürü Prof. Dr. Müge Ersoy Kart, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Ünüvar, açılışta yaptığı konuşmada, 300 bin civarında mezunu bulunan Ankara Üniversitesinin, bu ülkeye cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, Yargıtay, Sayıştay, Danıştay başkanları ve her kademeden insan kaynağı yetiştirmiş çok önemli bir kurum olduğunu belirtti.

Öğrencilerin mezun olduktan sonra kariyerleri için bir ufuk açmayı planladıklarını ifade eden Ünüvar, “İŞKUR’un vizyoner yaklaşımı ile Ankara Üniversitesinin bu gayesi birleşince İş Kulübü’nü Ankara Üniversitesinde açmak şart oldu” ifadelerini kullandı.

İş Kulübü’nün, KARMER Müdürü Prof. Dr. Müge Ersoy Kart’ın da uzun zamandır hayali olduğunu vurgulayan Ünüvar, şunları kaydetti:

“İstedik ki en gözde yerimize İş Kulübü’nü açalım ve burada çocuklarımız için yeni bir ufku açmış olalım. Çünkü artık öyle bir çağdayız ki diploma sahibi olmak yetmiyor, bir işi öğrenmiş olmak yetmiyor, aynı zamanda doğru yönlendirme yapmanız da gerekiyor. Ben bu iş birliği için İŞKUR’a çok teşekkür ediyorum. Umarım hep hayır duası alacağımız bir iş olur. İş Kulübü’nün Ankara Üniversitesine, Ankara’ya, Türkiye’ye ve insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

İŞKUR Genel Müdürü Oğuz Kağan Güldoğan da İş Kulübü’nün iş arama becerileri ve CV hazırlama teknikleri gibi eğitimlerin verildiği bir etkinlik olduğunu belirterek, “Ankara Üniversitesi gibi değerli bir üniversitede bu kulübün açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bizim için çok önemli, çok değer verdiğimiz bir etkinlik” dedi.

KARMER Müdürü Prof. Dr. Müge Ersoy Kart ise, Ankara Üniversitesinin hangi alanda olursa olsun verdiği eğitimle fark yaratmayı başarmış, son derece güçlü bir üniversite olduğuna işaret etti. Kart, “Öğrencilerin mesleki donanımlarının yanı sıra iş gücü piyasasına hazırlık sürecinde gerekli olan yetkinlikleri de kazanmış olarak üniversitemizden mezun etmeyi son derece önemsiyoruz. İŞKUR ile yıllardır devam eden iş birliğimizin yeni bir ürünü için bugün buradayız. KARMER olarak, sözünü ettiğim iş gücü piyasasına tam donanımlı olarak öğrencilerimizi uğurlama sürecinde büyük katkısı olacağını düşündüğümüz İş Kulübü uygulamalarını, üniversitemiz bünyesine, öğrencilerimizin ayağına getirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, ilk ders verildi. Dersin bir bölümünü Rektör Ünüvar ve Genel Müdür Güldoğan da izledi.