Ankara Üniversitesinde ‘Kırgızistan Fotoğraf Sergisi’ Açıldı

Kırgızistan Büyükelçiliği ve Ankara Üniversitesi iş birliğiyle ‘Kırgızistan Fotoğraf Sergisi’ açıldı.

Kırgızistan’ın tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini ve geleneklerini yansıtan fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı, Beşevler 10. Yıl Yerleşkesindeki Fen Fakültesi Fuaye Alanı’nda, Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ile Türk ve Kırgız öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyükelçi Ömüraliyev, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin, ülkeler arasındaki dostluğun ve iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlayarak, iki ülkenin birbirlerini daha yakından tanımalarına imkân tanıdığını kaydetti.

Türkiye ile Kırgızistan arasındaki iş birliğinin 31 yıldır gelişerek devam ettiğini belirten Ömüraliyev, Ankara Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok kurumunun bu iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Sergide Kırgızistan’ın tarihini, kültürünü, güzelliklerini ve geleneklerini yansıtan fotoğrafların yer aldığına işaret eden Ömüraliyev, “Ülkelerimiz arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesini ümit eder, kardeş ülkelerimizde bolluk, bereket ve huzur olmasını dilerim” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Türkiye ile Kırgızistan arasındaki dostluğa dikkat çekerek, “Kırgızlar ve Türklerin lehçelerinde, dillerinde farklılıklar var ama emin olun Kırgızistan’a gittiğim zaman gördüm ki oradaki yaşantı bizim yaşantımızın aynısı. Dolayısıyla küçük farklılıklar var ama küçük farklılık Kayseri ile Muğla arasında, Kastamonu ile Tokat arasında da var. Orada kültürel farklılıkların olması onların aynı milletten olmadığını göstermez. Dolayısıyla Kırgızistan ile Türkiye arasında çok derin dostluklar var. Hakikaten çok önemli bir yakınlık, kardeşlik var. Bugün çok tarihi bir mekânda, çok tarihi bir dostluğu olan iki ülkenin kardeşliğinin nişanesi olarak bu sergiyi açıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kırgızistan’ın tarihi ve kültürel değerlerinin yansıtıldığı, 14 Ekim Cuma akşamına kadar açık kalacak olan fotoğraf sergisi gezildi. Ankara Üniversitesinin Kırgız öğrencileri, katılımcılara sergideki fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Açılış programı, anı fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.