Ankara Üniversitesinde Lisansüstü Eğitimine Uyum Programı

Ankara Üniversitesinde ilk kez lisansüstü öğrencilerine yönelik uyum programı düzenlendi.

Uyum Koordinatörlüğü, Öğrenci Dekanlığı ve enstitülerin birlikte hazırladığı Üniversite Yaşamına ve Lisansüstü Eğitimine Uyum Programı’nın ilk oturumu çevrim içi gerçekleştirildi.

Açış konuşmalarıyla başlayan programda, lisansüstü öğrencilerinin üniversiteyi tanımaları, imkânları hakkında bilgi sahibi olmaları için çeşitli sunumlar yapıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi olarak uzun yıllardır lisans öğrencileri için çok başarılı uyum programları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ünüvar, 4. Atölye Çalışmalarında özellikle enstitü müdürlerinin “Lisansüstü programlarımızın niçin uyum programı yok?” serzenişi üzerine ilk kez Üniversite Yaşamına ve Lisansüstü Eğitimine Uyum Programı’nı düzenlediklerini belirtti.

Güçlü bir araştırma üniversitesi olan Ankara Üniversitesinin çok güçlü lisansüstü programları bulunduğunun altını çizen Ünüvar, “Hem yüksek lisans hem doktora öğrencilerimiz var, onları da çok önemsiyoruz. Bu sene uyum programını bahar dönemi için çevrim içi yapıyoruz. Daha sonraki yıllarda bunu yüz yüze de yapmak kaydıyla daha da şekillendirerek, daha da renklendirerek, Ankara Üniversitesinin imkânlarını daha fazla ortaya koyacak ve öğrencilerimize tanıtacak şekilde geniş bir uyum programı yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Lisansüstü programlarının üniversiteye çok şey kattığının farkında olduklarını aktaran Ünüvar, şöyle devam etti:

“Gelişmiş ülkelerdeki üniversitelere baktığınız zaman lisansüstü programların çok gelişmiş olduğunu görüyoruz. Ankara Üniversitesi, Türkiye’de lisansüstü programlar açısından hem nüfuz hem nüfus olarak en güçlü yükseköğretim kurumlarından birisi, hatta başlarında geliyor. Bizim 300 binin üzerinde mezunumuz var, bunların da önemli bir kısmı lisansüstü programlarından mezun olan öğrencilerimiz. Ve onlar şu anda Türkiye’nin, hatta dünyanın pek çok yöresinde devletimize, milletimize ve insanlığa hizmet ediyorlar. Onlarla çok büyük gurur duyuyoruz. O sebeple uyum programının lisansüstü programlara başlayan kardeşlerimiz için önemli olduğunu düşünüyoruz. Umuyorum ki hocalarımızın anlatacağı konular, öğrencilerimiz için yeni bir ufuk olacaktır.”

Ankara Üniversitesi Öğrenci Dekanı ve Uyum Koordinatörü Prof. Dr. Meryem Bulut da konuşmasında, “Ankara Üniversitesindeki eğitim yaşamınız boyunca hem bilimsel hem etik ilkeler doğrultusunda donanımlı bir şekilde mezun olacağınızdan emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Programa katılan rektör yardımcıları ve akademisyenlerin de öğrencilere mesajlarını ilettiği uyum programı, sunumlarla devam etti.

AB Eğitim Programı Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Cafer Yıldırım “Avrupa Birliği Fırsatları”, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Necmettin Ünal “Lisansüstü Eğitimde Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Destekleri”, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Aytuğ Okumuş “Teknoloji Transfer Ofisi Faaliyetleri”, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan “Yapay Zekâ ve Blok Zincir Teknolojileri: Gelecek Ne Bekliyor?”, Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnayet Aydın da “Akademik Dürüstlük” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Uyum programı, öğleden sonra enstitülerde yüz yüze toplantılarla devam etti.

 

 

https://x.com/AnkaraUni/status/1758533625203540039?t=U9yvwmpyfZ6_m19xBmg4xA&s=35

Diğer

tümünü görüntüle