Ankara Üniversitesinde “Üniversite Yaşamına Uyum Programı” Başladı

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Üniversite Yaşamına Uyum Programı”na katılan öğrencilere, üniversiteden alacakları diplomaya yabancı dil, bilgisayar ve iletişim teknolojileri gibi ekstra bilgi ve beceriler eklemeleri tavsiyesinde bulundu.

Ankara Üniversitesine yeni başlayan öğrencilerin hem üniversiteyi hem de üniversitenin imkânlarını tanıma fırsatı bulduğu uyum programı, fakülte ve meslek yüksekokullarında açılış dersleriyle başladı.

Rektör Ünüvar da Fen Fakültesi Büyük Kimya Amfisinde düzenlenen uyum programına katılarak, öğrencilerle bir araya geldi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Halıcıoğlu ve akademisyenlerin eşlik ettiği Ünüvar, konuşmasına, birinci sınıfa başlayan öğrencilere “hayırlı olsun” dileklerini ileterek başladı.

Ünüvar, Ankara Üniversitesinin çok büyük ve önemli bir üniversite olduğunu, Fen Fakültesinin de Ankara Üniversitesinin en köklü fakültelerinden biri olduğunu ifade etti.

Fen Fakültesinin bulunduğu Beşevler 10. Yıl Yerleşkesinin Türkiye’nin en güzel kampüslerinden biri olduğunu kaydeden Ünüvar, “Türkiye’de biyoçeşitliliğin en yüksek olduğu kampüs. Adeta bir ormanın içerisinde eğitim görüyoruz izlenimi uyandırıyor” dedi.

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Ünüvar, “Türkiye’de çok fazla fen fakültesi veya benzeri fakülte var. Onun için sadece aldığınız diplomanın yeterli olmayacağını söyleyebilirim. O halde ne yapmanız lazım? Başka bilgi ve becerileri geliştirecek faaliyetlerde bulunmanız lazım. Yani diplomanıza ekstradan yeni özellikler katmanız gerekiyor. Bunların başında dil gerekiyor, bilgisayar ve iletişim teknolojilerini iyi kullanmak gerekiyor, iletişimin farklı alanlarıyla teşriki mesai gerekiyor. Peki ‘Ankara Üniversitesi bu açıdan nasıl bir üniversite’ derseniz; Ankara Üniversitesi bu açıdan Türkiye’de çok güçlü ve önemli özelliklere sahip bir üniversite” ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesinin öğrencilerin hem bilgi ve becerilerini geliştirecek hem de yeni kabiliyetler elde edebilecekleri birçok imkâna sahip olduğunu vurgulayan Ünüvar, şunları kaydetti:

“230 adet öğrenci topluluğumuz var. Çok değişik sportif alanlarda atacağınız adımları kolaylaştıracak imkânlarımız var. Önemli bir dil öğretim merkezi olan TÖMER’imiz var. Dolayısıyla Ankara Üniversitesi bu açıdan da sadece diploma değil, aynı zamanda yeni bilgi ve beceri kazandıran da bir okul. O sebeple şanslı olduğunuzu söyleyebilirim. Bugün güzel bir okula, güzel bir başlangıç yapıyorsunuz. Hepinize üstün başarılar diliyorum.”

Konuşma sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rektör Ünüvar, öğrencilerle anı fotoğrafı çektirdi.