Ankara Üniversitesinden Akyurt’a Meslek Yüksekokulu

Ankara Üniversitesi Akyurt Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) onayı ile resmen kuruldu.

Şehrin farklı ilçelerinde 13 meslek yüksekokulu bulunan Ankara Üniversitesi, bunlara bir yenisini daha ekledi. Ankara Üniversitesi Senatosunun aldığı “Akyurt Meslek Yüksekokulu Kurulması Kararı”, YÖK’ün onayına sunuldu. YÖK’ün aldığı kararla Ankara Üniversitesi Akyurt Meslek Yüksekokulu resmen kurulmuş oldu.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, meslek yüksekokulunun kurulması dolayısıyla Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Rektör Ünüvar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Prof. Dr. Mustafa Fener, Prof. Dr. Yasemin Kepenekci ile Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve TÖMER Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin’in de katıldığı görüşmede, süreçteki destekleri için YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyeleri ile Ankara Üniversitesi Senatosu üyelerine teşekkür etti. Ünüvar, Ankara Üniversitesi olarak, şehrin her ilçesine hizmet etmeyi önemsediklerini belirterek, “YÖK Başkanımız da üniversitelerin şehrin her bir noktasına hizmet etmesini çok önemsiyor” dedi.

Ünüvar, Akyurt Meslek Yüksekokulunun, ilçenin sahip olduğu müktesebatı da ortaya çıkaracak bir meslek yüksekokulu olacağını kaydetti.

Akyurt’ta, teknolojik üretim yapan çok ciddi şirketlerin bulunduğuna işaret eden Ünüvar, “Akyurt, hem bu şirketlerin işine yarayacak aranan elemanların yetişmesi hem de oraya gidecek öğrencilerin iş arama derdine düşmeden kolayca istihdam edilebilme potansiyeline sahip. Biz Akyurt’ta bu iki unsuru birleştirebileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

İlçelerdeki meslek yüksekokullarının gelişmesi için yerel yöneticilerin ilgisinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Ünüvar, “Sizin oraya yüksek iradeyle sahip çıkacağınızı düşünüyorum. Okul açıldıktan sonra da öğrencilerin ‘iyi ki geldik’ demesini sağlamamız lazım. Akyurt’ta bunu yapabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da meslek yüksekokulunun kurulması sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.

“Sizin bize olan inancınız, güveniniz ve çalışmayı daha verimli hale getirme konusunda verdiğiniz destek çok kıymetliydi” diyen Ayık, “Kıymetli öğretim görevlilerimizle aylarca beraber çalıştık ve ortaya çok iyi bir iş çıktı. Hamdolsun sonuca ulaştırmış olmak bizim için çok sevindirici. Akyurt Belediyesi olarak biz en iyi eğitimin verilmesi ve bölgemize katkı sağlaması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesinin Ankara’nın en önemli markalarından biri olduğunu dile getiren Ayık, “Ankara Üniversitesine ait bir meslek yüksekokulunun ilçemizde açılıyor olması bizim için ayrı bir mutluluk. Şahsınızda tüm Ankara Üniversitesi camiasına da teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Yerel iradenin sahiplenmesi” konusuna da değinen Ayık, “Ben inanıyorum ki bölgemizdeki tüm idareciler ve bölge halkımız meslek yüksekokulunu sonuna kadar sahiplenecektir” ifadelerini kullandı.

Rektör Ünüvar, görüşme sonunda Başkan Ayık’a, ‘Ankara Üniversitesi Akyurt Meslek Yüksekokulu Kuruluş Belgesi’ni verdi. Karşılıklı hediye takdiminin ardından anı fotoğrafı çektirildi.