Ankara Üniversitesinden Depremzedelere 3 Tır ve 2 Kamyon Dolusu Yardım Malzemesi

Ankara Üniversitesinin başlattığı kampanya kapsamında toplanan 3 tır ve 2 kamyon dolusu yardım malzemesi, deprem bölgesine gönderildi.

Önceki gün meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası harekete geçen Ankara Üniversitesi yönetimi, Kriz Yönetim Merkezi oluşturarak, depremden etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yardım kampanyası başlattı.

Battaniye, mont, bot, termal içlik, eldiven, bere, atkı, uyku tulumu, mat, yatak, dayanıklı gıda, bebek bezi, bebek maması, ıslak mendil, meyve suyu, ısıtıcı, su, hijyenik malzeme ve ilk yardım setinden oluşan acil ihtiyaç listesi ile teslimat noktaları, üniversitenin sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Duyuruların yapılmasının ardından adeta seferber olan akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler, ellerinde yardım malzemeleri ile yerleşkelere akın etti. Teslimat noktalarından görevliler tarafından Beşevler Yerleşkesinde lojistik merkezine dönüştürülen personel yemekhanesine taşınan yardım malzemeleri, yüzlerce öğrenci ve personel tarafından ayrıştırılıp, kolilere yerleştirildi. Koliler daha sonra elden ele taşınarak, tır ve kamyonlara yüklendi.

Yardım malzemesi dolu 2 tır Beşevler Yerleşkesinden deprem bölgesine uğurlanırken, Mamak Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan 1 tır Tıp Fakültesi Morfoloji Yerleşkesinden, 2 kamyon da Tıp Fakültesi Cebeci Yerleşkesinden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin de katıldığı törenle depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’a gönderildi.

“Güzel Bir Dayanışma Örneği Gösterdik”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yaptığı açıklamada, başlattıkları yardım kampanyası ile depremzedelerin yaralarına küçük de olsa merhem olmak istediklerini ifade etti.

Yardımların toplanması ve araçlara yüklenmesi sırasında öğrenciler ve üniversite personelinin fedakârca çalıştığını belirten Ünüvar, “Tırları ve kamyonları doldurduk, Kahramanmaraş’a yolcu ettik. Ben herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir dayanışma örneği gösterdik. Hem akademik hem idari personelimizi hem de öğrencilerimizi bu güzel dayanışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.

Bugünlerde en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Ünüvar, “İnşallah bu gönderdiğimiz yardım malzemeleri hem depremle hem soğukla mücadele etme durumunda kalan vatandaşlarımızın bir nebze de olsa yaralarını sarmaya yardımcı olur. Ben hem yardım edenlere hem de yardım malzemelerinin yüklenmesi için gayret gösteren öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.