Ankara Üniversitesinden Kampüsteki Kedilere Sıcak Yuva

Ankara Üniversitesi tarafından, kampüs içerisinde barınan kedilerin daha rahat ve sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla yaptırılan 50 adet “Kedi Evi” kampüs içerisinde farklı noktalara yerleştirildi.

Kediden köpeğe, sincaptan papağana pek çok hayvan türünün yaşadığı, biyoçeşitlilik açısından son derece zengin olan Ankara Üniversitesi Beşevler 10. Yıl Yerleşkesinde, insanlarla iç içe yaşayan kediler için barınma alanları oluşturuldu.

Üniversite yerleşkeleri içinde barınan hayvanların, halk sağlığına tehdit oluşturmayacak şekilde insanlarla bir arada yaşamalarını sağlamayı amaçlayan Ankara Üniversitesi Hayvan Dostları Öğrenci Topluluğu ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın birlikte yürüttüğü proje kapsamında yaptırılan 50 adet “Kedi Evi” yerleşkenin farklı bölgelerine dağıtıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, çok köklü bir üniversite olan Ankara Üniversitesinin, başkentin farklı bölgelerinde çok büyük kampüsleri bulunduğunu, Beşevler 10. Yıl Yerleşkesinin de en gözde, en güzide kampüslerden biri olduğunu ifade etti.

Biyoçeşitlilik açısından son derece zengin olan yerleşkenin hem hayvan hem de bitki çeşitliliği açısından önemli bir alan olduğunun altını çizen Ünüvar, “Burada 230 dönümlük bir alanımız var. Kediler, köpekler, sincaplar çok yoğun bir şekilde burayı yaşam alanı olarak benimsemişler. Hatta yerleşke içerisinde pek çok yerde ‘Sincap Geçidi’ ve ‘Dikkat Kedi Çıkabilir’ diye tabelalarımız var” ifadelerini kullandı.

“Kedilerin Kampüste Daha Rahat Etmesi Adına Yapılan Bir Uygulama”

Ankara Üniversitesi Hayvan Dostları Öğrenci Topluluğunun hayvanlarla, özellikle de kedi ve köpeklerle çok yakından ilgilendiğini belirten Ünüvar, “Burada çok fazla kedi yaşıyor. Burası adeta kedilerin en rahat ettiği üniversite kampüsü diyebilirim. Burada Hayvan Dostları Öğrenci Topluluğumuz bize bir teklifte bulundu, ‘Kedilerimiz için bir barınak yapabilir miyiz?’ diye. Arkadaşlarımız da sağ olsunlar böyle bir dizayn yaptılar. Ve 50 tane ‘kedi evi’ yaptılar. Bunları şimdi kampüsün değişik alanlarına koyacağız. Ve onlar gelip o barınakta hayatlarını en güzel şekilde sürdürecekler. Kedilerin bu kampüste daha rahat etmeleri adına yaptığımız bir uygulama. Ben hem öğrencilerimize hem emeği geçen yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Bitkilerin de Ağaçların da Hayvanların da Bu Yerleşkede Hakkı Var”

Mama konusunda da bir sponsorluk anlaşması yapıldığını, bu kapsamda üniversitenin de katkılarıyla mama temin edileceğini ifade eden Rektör Ünüvar, şöyle devam etti:

“Biz bu yerleşkenin sadece bize ait olduğunu düşünmüyoruz. Bitkilerin de ağaçların da hayvanların da bu yerleşkede hakkı var. Ve o hakkı en adil bir şekilde kullanmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz hem barınak hem mama anlamında. Hayvanlar için iyi bir yaşam alanı oluşturma çabası içerisindeyiz.”

Barınakların tanıtımı ve dağıtımı için düzenlenen programda, Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Sanat Merkezinde açılan keman kursuna devam eden öğrenciler tarafından kısa müzik dinletisi sunuldu.

Programda, sprey boya ile barınakların üzerine Ankara Üniversitesi logosu yapan Rektör Ünüvar, kedilere mama verdi.

 

 

 

 

Diğer

tümünü görüntüle