Ankara Üniversitesinden Özel Sporculara Destek

Ankara Üniversitesi ile Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu arasında, antrenör ve özel sporculara eğitim ve tesis desteği sağlanmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

İmza töreni, Avrupa şampiyonu olan down sendromlu Futsal Millî Takımı oyuncularının da katılımıyla Rektörlük Yönetim Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, imza töreninde, özel sporcularla çok özel bir protokol imzalamak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Cumhuriyet döneminde kurulmuş ilk üniversite olan Ankara Üniversitesinin, her alanda çok köklü bir üniversite olduğunun altını çizen Ünüvar, “Ankara Üniversitesi, eğitimde, araştırmada, topluma katkıda, uluslararası faaliyetlerde çok güçlü bir üniversitedir. Hem sağlık bilimleriyle hem spor bilimleriyle hem fen-mühendislik bilimleriyle hem sosyal bilimleriyle Türkiye’nin en gözde, en güzide üniversitesidir. Dolayısıyla bu kadar önemli bir üniversitenin Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun ilgi ağındaki sporcularımıza kayıtsız kalması düşünülemezdi” dedi.

Rektör Ünüvar, protokolün, Ankara Üniversitesinin Spor, Sağlık, Eğitim ve Tesis Alanında İhtisaslaşma Programı kapsamında, Federasyon bünyesinde bulunan mevcut antrenörlerin gelişim seminerlerine destek verilmesine, antrenörlük kademe kursları açılmasına ve federasyon tarafından yapılacak bilimsel ve sosyal faaliyetlerin üniversitede yapılmasına imkân sağlayacağını kaydetti. Ünüvar, Federasyonca düzenlenecek antrenörlük kademe kurslarına öğretim elemanı desteğinin yanı sıra özel sporculara eğitim ve tesis desteği de sağlanmasını kapsayan protokol ile eğitim, kurs, seminer, çalıştay, kongre gibi etkinliklere ekipman, tesis ve destek elemanı sağlanması konularında da iş birliği yapılmasının amaçlandığını kaydetti.

“Ankara Üniversitesi, Gücünün Yettiği Her alanda Devletinin ve Milletinin Emrindedir”

İmzalanacak protokolle Türkiye’ye hizmet ettiklerinin bilincinde olduklarının altını çizen Ünüvar, “Ankara Üniversitesi, gücünün yettiği her alanda devletinin ve milletinin emrindedir. Çünkü Ankara Üniversitesi devletin fikir mutfağıdır. Bu fikir mutfağında üretilen her türlü bilgiyi devletimizin, milletimizin geleceği için gayret edenlerin emrine sunmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şu anda yanımızda bulunan çok özel şampiyonların yanında, gelecekte daha büyük başarılar elde edecek şampiyonlar yetiştirmek en büyük hedefimiz” diyen Ünüvar, şöyle devam etti:

“Hepimizin ortak bir hedefi var; bayrağımızı daha yukarıya taşımak. Bu çabayla inşallah bayrağımızı daha yukarıya taşıma çabasına Ankara Üniversitesi olarak katkımız olursa kendimizi mutlu hissedeceğiz. Protokolün devletimiz, milletimiz, üniversitemiz ve özel sporcularımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“Şimdi Kendimizi Daha Güçlü Hissediyoruz”

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın da bugün çok tarihi bir imza attıklarının farkında olduklarını belirtti.

Federasyon olarak, yıllar önce evlere kapatılan, toplum tarafından görmezden gelinen, yok sayılan veya eğitim öğretim bağlamında “Bu çocuklardan bir şey olamaz” denilen, kendi hakkını arayamayan bir kesime hizmet ettiklerini kaydeden Aydın, “Bugün Ankara Üniversitesi gibi büyük bir kuruluşla bu protokolü imzalamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bizler bu çocukların konuşan ağzı, gören gözü, işiten kulağı olmak zorundayız. Bizim vereceğimiz imkânlarla bu çocuklar hayata tutunabiliyorlar. Bu çocuklar içlerinden geldiği gibi davranan toplumun en temiz çocukları. Bizim de bir eksiğimiz olan eğitim alanında Ankara Üniversitesi gibi büyük bir üniversiteyi yanımızda hissetmek çok güzel. Zaten ‘Necdet Ünüvar’ denildiği zaman, ‘Bütün özel sporcuların ağabeyi, babası’ deriz. Hocamızın gönlümüzde ayrı bir yeri var. Şimdi kendimizi daha güçlü hissediyoruz.”

Konuşmaların ardından Rektör Ünüvar ve Federasyon Başkanı Aydın, iş birliği protokolünü imzaladı.

Rektör Ünüvar, down sendromlu Futsal Millî Takımı oyuncularını Avrupa şampiyonluğundan dolayı tebrik ederek, hediye takdim etti.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Prof. Dr. Mustafa Fener, Prof. Dr. Yasemin Kepenekci, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel ve Genel Sekreter Ömer Nadir Soylu’nun da katıldığı imza töreni, anı fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.