Ankara Valiliği ve Ankara Üniversitesi İş Birliğiyle Liseli Gençlere “Algoritmik Programlama Eğitimi” Verilecek

Yazılım alanında kendini geliştirmek isteyen lise çağındaki gençlerin girişimcilik ekosistemine “aktif öğrenenler” olarak dahil edilmesi amacıyla Ankara Valiliği ve Ankara Üniversitesi iş birliğinde “Liselilerarası Algoritmik Programlama Projesi” (Algoritm Ankara) hayata geçiriliyor.

Gençlerin yazılım yeteneğini keşfederek bu alandaki yeterliliklerini profesyoneller rehberliğinde geliştirmeyi, gençlere girişim ekosistemini tanıtmayı ve girişimcilik eğitimleri sonunda sürdürülebilir bir stratejik kariyer planı hazırlamayı amaçlayan proje için Ankara Valiliği ile Ankara Üniversitesi arasında, “Liselilerarası Algoritmik Programlama Projesi İş Birliği Protokolü” imzalandı.

“Bizim İçin Çok Önemli Bir Proje”

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Üniversitesi Senato Salonu’ndaki imza töreninde, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ikinci üniversitesi olan Ankara Üniversitesinin, tecrübesiyle projenin uygulanmasında çok yardımcı olacağını düşünerek bu adımı Ankara Üniversitesi ile attıklarını belirten Şahin, “İlk etapta baktığımızda projenin kapasitesi küçük gibi görünse de bu bizim için çok önemli bir proje” dedi.

Son dönemde üniversiteler ile üniversite dışı paydaşların çok daha yakın ilişki ve iş birliği içerisinde olduğunu ifade eden Şahin, “Akademisyenlerimiz, bilim insanlarımız, alimlerimiz fikir üretecekler, bize yön ve yol gösterecekler ve biz de o gösterilen yolda ciddi, bilimsel verilere dayanan fikirler doğrultusunda icraatımızı yapacağız” diye konuştu.

Ankara Valiliği olarak bu tür iş birliklerini çok önemsediklerini belirten Şahin, şunları kaydetti:

“Gençlerimizin özellikle kendi dönemleri ve kendilerinden sonraki nesillerin hazırlanması anlamında da yapabilecekleri hizmetlere katkı olması bakımından önemli bir proje. İnşallah lise öğrencilerimiz bu işten istifade edecektir. İlk etapta 100 kişi görünüyor ama bu 100 kişi bir müddet sonra binlere, on binlere ulaşacaktır. Ben emeği geçenlere çok teşekkür ediyor, projede bize yön ve yol gösterecek hocalarıma da şimdiden şükranlarımızı sunuyorum.”

“Gençlerimizin Faydalı İşlerle Meşgul Olmasını Arzu Ediyoruz”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da imzalanan projenin, gençler için son derece önemli olduğuna dikkat çekti. İçinde bulunduğumuz çağın birçok sıfatla nitelendirildiğini ancak en önemli sıfatının “teknoloji çağı” olduğunu dile getiren Ünüvar, “Teknoloji dediğimiz zaman da aklımıza yazılım ve teknolojiyle ilgili enstrümanlar geliyor. Özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın faydalı işlerle meşgul olmasını, ülkemiz için güzel şeyler üretmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesinin sadece kendi kampüsüne ya da dört duvar arasına sıkışmış bir üniversite olmadığını vurgulayan Ünüvar, şunları söyledi:

“Ankara Üniversitesi, toplumsal etkisi, gücü, kabiliyeti son derece yüksek bir üniversite. Ve Ankara Üniversitesi olarak aslında bu projeye destek vermenin Ankara Üniversitesinin misyonuyla da yakından birebir ilişkili olduğunu da söyleyebiliriz. Ben bu projenin kâğıt üzerinde kalmayacağını ve çok gelişeceğini, daha başka alanlara da sirayet edeceğini düşünüyorum.”

Vali Şahin ve Rektör Ünüvar, konuşmaların ardından “Liselilerarası Algoritmik Programlama Projesi İş Birliği Protokolü”nü imzaladı.

Ankara Valiliğinin koordinatörlüğünde yürütülecek proje kapsamında, “Temel Bilgisayar Bilimi ve Algoritma Etkinliği”, “Yazılım ve Programlama Eğitim Modülü”, “İş Yerinde Gezi ve GözIem Günleri”, “Yazılım Kampları” ile “Gelecek Tahayyülü ve Girişimcilik Eğitimleri” gerçekleştirilecek. Projeye katılacak öğrencilerin seçimleri, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünün akademik, Bilgi İşlem Daire Başkanlığının teknik danışmanlığında yürütülecek.

 

 

 

Diğer

tümünü görüntüle