ANKÜ Okulları Öğrencilerinin Sporda Büyük Başarısı

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları öğrencileri, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında, farklı spor branşlarında pek çok önemli başarıya imza attı.

İlkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören sporcular, geride kalan eğitim-öğretim döneminde; voleybol, basketbol, eskrim, yelken, yüzme, futsal, tenis, dans, halk oyunları, buz hokeyi, golf, pentatlon, kayak, jimnastik ve bale alanında katıldıkları müsabakalarda çeşitli dereceler elde ederek, okulun spor alanındaki başarılarına yenilerini ekledi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 82 başarılı sporcuyu Senato Salonu’nda kabul etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Çelik, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel, Genel Sekreter Yardımcısı Hakkı Ener Elçi ve ANKÜ Okulları Genel Müdürü Ertuğrul Akbaş’ın da hazır bulunduğu programda farklı spor branşlarında dereceye giren öğrencileri tek tek tebrik eden Ünüvar, başarılarının devamını diledi.

Ünüvar, programda yaptığı konuşmada, ANKÜ Okullarının eğitimde olduğu gibi sporda da çok başarılı olduğunu ifade etti. Salonda bulunan öğrencilerin başarıyı yakalamış, başarı hikayesi oluşturmuş öğrenciler olduğunu belirten Ünüvar, “Ben, sporda başarılı olan kişinin her şeyde başarılı olacağına inanırım” ifadesini kullandı.

Sporun her alanının birbirinden güzel olduğunun altını çizen Ünüvar, “Eskrim de güzel, voleybol da güzel, futbol da güzel, basketbol da güzel, yüzme de güzel, atletizm de güzel. Spor yaptığınız zaman hayatın tadını daha iyi alıyorsunuz, başarının lezzetini daha iyi tadıyorsunuz. Bizim yaş grubumuz bu yaşlarda sizin kadar şanslı değildi ama siz bugün elinizde kupa, boynunuzda madalyalarınız ile buradasınız. İnşallah ileride Avrupa şampiyonalarında, dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda bayrağımızı da dalgalandıracaksınız. O başarı halkalarına yeni halkalar ekleyeceksiniz. Bizler de sizlerle gurur duyacağız” diye konuştu.

Ünüvar, sporun insanları kötü alışkanlardan da koruduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Sporcu hayatına dikkat eden insandır. Yemesine, içmesine, yaşantısına, beslenmesine düzenli bakan insandır. İnşallah bu spor alışkanlığını hiç kaybetmezsiniz. Daima aynı alışkanlıkla devam edersiniz. Ayrıca sporcu bağımlılıktan da uzaktır. Onun için spora daima devam etmek lazım. Sizleri, öğretmenlerinizi, antrenörlerinizi yürekten kutluyor, üstün başarılar diliyorum.”

Program, sporculara hediyelerinin verilmesi ve anı fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.