ANKÜ Okullarında Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Heyecanı

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları öğrencileri, 2022-2023 eğitim-öğretim dönemine coşku dolu bir törenle “merhaba” dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla ANKÜ Okulları bahçesinde, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, vakıf ve okul yöneticileri ile ailelerin katılımıyla tören düzenlendi.

Öğrencilerin büyük bir heyecanla alandaki yerlerini almalarının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Rektör Ünüvar, konuşmasında, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler ve ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Türkiye’nin Eğitimle İlgili Çok Büyük Hayalleri Var”

Çocukların heyecanı ve mutluluğunun gözlerinden okunduğunu ifade eden Ünüvar, “Emin olun bizler de en az onlar kadar heyecanlıyız” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin eğitimle ilgili çok büyük hayalleri bulunduğunun altını çizen Ünüvar, “Yeni dönemde bizim de güzel hayallerimiz var, tıpkı çocuklarımızın ve onların sevgili velilerinin olduğu gibi. Çok çalışacağız, çok gayret sarf edeceğiz. Yoğun bir gayretle inşallah yeni eğitim-öğretim yılında çok önemli işler yapacağız” dedi.

Eğitimin Türkiye’nin en önemli meselesi olduğunu vurgulayan Ünüvar, şunları kaydetti:

“Onun için bizler Ankara Üniversitesi olarak, Türkiye’nin Cumhuriyet döneminde kurulan ilk üniversitesi olarak, ANKÜ Okullarını da çok önemsiyoruz. Her bir çocuğumuzu kendi evladımızdan ayırt etmeksizin onlara gözümüz gibi bakıyoruz. Onların üzerine titriyoruz.”

“Öğrencilerimiz Bu Milletin Geleceğidir”

Konuşmasında, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız” şeklindeki sözlerini de hatırlatan Ünüvar, “Çünkü öğrencilerimiz bu milletin geleceğidir. Geleceği de en güzel şekilde inşa etmemiz gerekiyor. İnşa etmek için de sürekli çalışacağız, gayret edeceğiz” dedi.

Konuşma sonrası öğrenciler, Rektör Ünüvar’a çiçek takdim etti. Daha sonra öğrenciler, 1. sınıftan başlamak üzere alkışlar eşliğinde sınıflarına uğurlandı. Rektör Ünüvar, sınıflardan birini ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti.