“Ara Eleman” Değil “Aranan Eleman” Yetiştiren MYO’larda Mezuniyet Coşkusu

Ankara Üniversitesinin 11 meslek yüksekokulundan 6’sının daha mezuniyet töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Gama, Haymana, Nallıhan, Keçiören Sağlık Hizmetleri, Kızılcahamam Sağlık Hizmetleri ve Adalet Meslek Yüksekokullarının Beşevler Yerleşkesi Güneş Meydanı’nda düzenlenen 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, öğrencilerin alandaki yerlerini almasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş ile meslek yüksekokullarına bağışlarıyla destek olan hayırseverlerin de katıldığı mezuniyet töreni, açış konuşmalarıyla devam etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, bugün Ankara Üniversitesine bağlı 6 meslek yüksekokulunun daha mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Sağlık, teknoloji ve adalet ordusuna genç, dinamik ve enerjik arkadaşlarımızı gönderiyoruz. İnanıyorum ki onlar ülkemizin geleceğinde gerçekten çok önemli rol oynayacaklar” dedi.

Sürekli gelişen dünyada artık yeni teknolojilerin konuşulduğunu vurgulayan Ünüvar, “Yapay zekanın, nesnelerin internetinin, büyük verinin, Endüstri 4.0’ın, belki Endüstri 5.0’ın konuşulacağı yeni kavramlar gündemimize girecek. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin, Ankara Üniversitesi gibi Türkiye’nin en önemli marka üniversitesinde okumuş kardeşlerimizin sağlık, teknoloji ve adalet alanında çok önemli işlevler göreceğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olduğunun altını çizen Ünüvar, şöyle devam etti:

“Demografik fırsat penceresi, Türkiye’nin önünde uzun bir ufuk açıyor ve bu kardeşlerimiz o fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. Bugün 500’ün üzerinde mezunumuzu hayatın içerisine gönderiyoruz. Çok iyi eğitim aldılar ve çok iyi bir okulda okudular. Mezun oldukları zaman Ankara Üniversitesi gibi dünyanın her yerinde her türlü kapıyı açabilecek bir diplomaya sahip olacaklar. Mezunlarımıza başarılar diliyorum. Yolları, bahtları açık olsun.”

Meslek yüksek okulu müdürleri adına konuşan Kızılcahamam Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Seyhan Akıska da meslek yüksekokullarının, Ankara Üniversitesinin marka değerleri olmaya devam ettiğini vurguladı. Akıska, “Türkiye’nin konusunda en iyi meslek yüksekokulları olmak, ara değil aranan elemanları yetiştirebilmek için kurulan Ankara Üniversitesinin 11 meslek yüksekokulundan 6’sının en genç mezunlarını yaşamlarının yeni yolculuklarına uğurlarken her bir mezunumuzu kutluyor, hayatlarının yeni başlangıçlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Açış konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Yaş kütüklerine plakaları çakan okul birincileri, Rektör Ünüvar ile birlikte, “mezunların meslek yaşamlarında bahtlarının açık olması” temennisiyle beyaz güvercinleri gökyüzüne bıraktı.

Daha sonra Adalet Meslek Yüksekokulu birincisi Hasret Çetin, tüm mezunlar adına bir konuşma yaptı.

Ardından sahneye çıkan mezunlar, hocalarının elinden diplomalarını aldı. Mezunlar, hep bir ağızdan yapılan mezuniyet yemininin ardından, kep atarak mezuniyetlerini kutladı.