Avrupa Birliği Ankara Üniversitesi’nde Avrupa Birliği’ne İlişkin Konularında Faaliyet Gösterecek “Jean Monnet Kürsüsü”Nü Destekliyor

Avrupa Birliği (AB)  Eğitim Görsel İşitsel ve Kültür Ajansı aracılığı ile yürütülen  “Yaşam Boyu Öğrenim, Jean Monnet Programı” kapsamında Ankara Üniversitesi’ne Jean Monnet Kürsüsü verilmiştir. Bu kapsamda hazırlanan proje, Avrupa Komisyonu tarafından 3 yıl süre ile desteklenmektedir. Prof Dr. Belgin Akçay başkanlığında yürütülecek  proje kapsamında Ankara Üniversitesi’nin Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) aracılığı ile Anadolu’da çeşitli üniversitelerde AB bütünleşmesi sürecine ilişkin dersler verilecek ve bu üniversitelerde AB politikalarının işleyişindeki gelişmelerin ve Türkiye AB ilişkilerinin farklı açılardan tartışılacağı çok sayıda yerel konferanslar düzenlenecektir.  Bu proje ile,  Ankara Üniversitesi ve  yeni kurulmuş bazı Anadolu üniversiteleri arasında  işbirliğinin geliştirilmesi ve bu üniversitelerde AB konularında derslerin verilmesi ve AB konusunda çalışan akademisyenler arasında bir ağ kurulmasını amaçlamaktadır.