Azerbaycan Büyükelçisi’nden Depremde Yaralanan Çocuklara “Geçmiş Olsun” Ziyareti

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi gören depremzede çocukları ziyaret ederek, “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Eşi Günel Memmedova ile birlikte hastaneye gelen Büyükelçi Memmedov’a, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve hastane başhekimleri eşlik etti.

Büyükelçi Memmedov, deprem bölgesinden getirilerek, Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alınan çocuklara ziyarette bulunarak, yakınları ile görüştü.

Doktorlardan çocukların sağlık durumları hakkında bilgi alan Memmedov, hastalara Azerbaycan’ı yanlarında hissedecekleri hediyeler verdi.

“Bu Günleri de Hep Birlikte Atlatacağız”

Büyükelçi Memmedov, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu, depremin yaralarını da en kısa zamanda saracağını söyledi.

“Acı hepimizin acısı, çocuklar hepimizin çocukları” diyen Büyükelçi Memmedov, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin tarihinde büyük savaşlar vardır ve Türkiye hep ayakta kalmıştır. Bu acıdan sonra da Türk milleti 85 milyon değil, 95 milyondur. 10 milyonu da Azerbaycan’dadır. El ele verip, bu günleri de hep birlikte atlatacağız.”

Deprem olduğu andan itibaren Azerbaycan’da yüzbinlerce kişinin yardım kampanyalarına başladığını ifade eden Memmedov, “Bu devletin talimatı değildi. Bu insanların birbirine sevisinden ileri gelen bir meseleydi. Kim neyi varsa getirdi. Bu ‘Tek millet, iki devlet’ sözünün bariz örneğiydi. Biz bunu gördük. Depremden etkilenen şehirler, köyler ayağa kalkana kadar Azerbaycan Türkiye’nin yanındadır, Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğu gibi” ifadelerini kullandı.

“Azerbaycan Halkı Kardeş Türkiye İçin Seferber Oldu”

Rektör Ünüvar da ziyaret için Büyükelçi Memmedov’a teşekkür etti. Haydar Aliyev’in “Tek millet, iki devlet” sözünü hatırlatan Ünüvar, “Biz bunu her acımızda, her kederimizde görüyoruz. Bu depremde de tüm dünyadan arama kurtarma ekipleri geldi ama ilk gelen her zaman olduğu gibi Azerbaycan arama kurtarma ekipleriydi. İnsanüstü çalıştılar, gayret ettiler. Oradan çok ciddi yardımlar da geldi. Azerbaycan halkı elinde avucunda ne varsa kardeş Türkiye için seferber oldu. Ben bu sebeple sayın büyükelçimizin nezdinde, tabii ki Sayın İlham Aliyev’in şahsında Azerbaycan halkına çok teşekkür ediyorum. Her zaman dostluk, kardeşlik duyguları içerisinde yardımımıza koşuyorlar. Biz de onların yardımına koşuyoruz. Çünkü kardeşlik hukuku bunu gerektiriyor” diye konuştu.

Büyükelçi Memmedov ve Rektör Ünüvar, daha sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışan Azerbaycanlı doktorlarla bir araya geldi.