Bukele, Ankara Üniversitesinde “NFT” Dersine Konuk Olacak

Bitcoin’i resmi para birimi olarak kullanan El Salvador’un Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın, yakında başlayacak “NFT’ye Giriş” dersine konuk olma teklifine olumlu yanıt verdi.

Türkiye programına başlarken sosyal medya hesabından Türkçe yaptığı “Öncelikle, Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar” paylaşımıyla konuya ilgi duyanların bir kez daha dikkatini çekmeyi başaran Bukele, Ankara Üniversitesini ziyaretinde, Rektör Ünüvar ile blockchain teknolojisi üzerine bir süre sohbet etti.

“Her Şey Çok Hızlı İlerliyor”

Bütün bilim konularında olduğu gibi blockchain teknolojisinde de her şeyin çok hızlı güncellendiğini ifade eden Bukele, “Bugün kripto paradan, blockchain ve NFT’den bahsediyoruz ama bu konular çok hızlı şekilde gelişiyor. Bugün konuştuğumuz bir konu olabilir ama yarın aynı konuyla ilgili 10 farklı şeyden bahsediyor olabiliriz. Mühendislik, tıp gibi konular hızlı ilerliyor ama bunlar onlardan çok daha hızlı ilerliyor” diye konuştu.

Bu hıza bir şekilde ayak uydurmak gerektiğinin altını çizen Bukele, “Zor olsa da bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. 1990’lı yıllarda internet başladığında da çok temel ve çok basitti ama bugün çok gelişti. Bunu blockchaine, NFT’ye taşıyacak olursak, bugünden 20 yıl sonra hayatımızda çok daha önemli ve egemen bir rolü olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Teknoloji Kuşağını Anlamak Çok Önemli”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Cumhurbaşkanı Bukele’nin bitcoin ve blockchain teknolojileriyle yakından ilgili olduğuna dikkati çekerek, “Biz de Ankara Üniversitesi olarak bu teknolojilere çok yakın bir üniversiteyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Bukele’nin en çok takdir ettiği yönlerinden birinin de çağı doğru okuması olduğunu aktaran Ünüvar, “Teknoloji kuşağını anlamak, onlara yönelik politikalar geliştirmek ve o yönde adımlar atmak çok önemli ve değerli. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da bunu başardığını görüyoruz” diye konuştu.

Derse Katılma Teklifine Olumlu Yanıt

Ankara Üniversitesinin bu yıl “NFT’ye Giriş” dersini senato kararıyla genel sosyal seçmeli dersler havuzuna eklediği bilgisini de paylaşan Ünüvar, “Hatta o derslerde Sayın Cumhurbaşkanını da bir gün konuk etmek isteriz. Dersimize çevrim içi olarak teşrif etmesinden mutluluk duyarız” ifadesini kullandı.

Konuk Cumhurbaşkanı, bu teklif üzerine, “Elbette. Yapabiliriz” yanıtını verdi.

Bukele, Rektör Ünüvar’ın, Ankara Üniversitesi olarak, El Salvador’da bulunan teknoloji ağırlıklı bir üniversite ile iş birliği yapabileceklerini ifade etmesi üzerine; yazılım geliştirme, aplikasyon geliştirme, blockchain, modern finans gibi bölümlere ağırlık verilen bir üniversite kurma planlarından bahsetti.