Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve  Ekibi Üniversitemiz Yöneticileri ile Buluştu

Öğrencilerinin geleceklerine yönelik yeni kapılar açma amacıyla yoluna devam eden üniversitemizde, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı (CBİKO)  Doç. Dr. Salim Atay ve ekibinin katılımı ile bir etkinlik düzenlendi. 6 Nisan 2021 tarihinde Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ayşen Apaydın, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Ercan Bayazıtlı, Genel Sekreterimiz Ömer Nadir Soylu, CBİKO Kurum yetkilileri ve üniversitemiz yöneticileri katıldı.

Rektör Ünüvar: “Ülkelerin Gelişmesi ve Kalkınmasında Üniversitelerin Rolü İnkâr Edilemez”

Toplantının açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar yaptı. Ülkelerin gelişmesi ve kalkınmasında üniversitelerin rolünün inkâr edilemeyeceğini, bir ülkede üretilen her şeyin kaynağının insan olduğunu anlatan Rektör Ünüvar, insanları da yetiştiren, geliştiren ve topluma kazandıranın kurumların üniversiteler olduğunu söyledi.

Rektör Ünüvar, Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi hakkında bilgi vererek sözlerine şu şekilde devam etti: “Üniversitemiz 1946 yılında kuruldu ama bazı fakülteleri, sizlerin de ‘Miras Ligi’ diye ifade ettiğiniz gibi cumhuriyetten önce kurulmuş. Bu üniversitenin yetiştirdiği çok sayıda insan devletimizin her kademesinde ülkemize hizmet etti, etmeye de devam ediyor. Yaklaşık 300 bin mezunumuz var. Şu anda 70 bin öğrencisi, 19 fakültesi, 14 enstitüsü, 12 meslek yüksekokulu, 43 araştırma-uygulama merkeziyle, Antalya, Aydın, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kastamonu, Çankırı’daki değişik üniteleriyle Türkiye’nin her tarafına yayılmış, Ankara içinde beş ayrı yerleşkede, ayrıca bazı fakültelerinin de kendi özgün binalarında hizmet ettiği bir üniversite olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”

Prof. Dr. Necdet Ünüvar konuşmasının sonunda CBİKO yetkilileriyle yapılan bu toplantının, Ankara Üniversitesinin hem tecrübe hem de enerjisine ekstra katkı sağlayacağını belirterek herkese teşekkür etti.

Başkan Atay: “Ankara Üniversitesi ile İş Birliği İçinde Olmaktan Çok Mutluyuz”

CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay konuşmasına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a teşekkür ederek başladı. Ankara Üniversitesi ile iş birliği içinde olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Atay, ilk defa bir üniversitede yaptıkları çalışmaları anlatma fırsatı bulduklarını dile getirdi. Bu tarz çalışmalarda yöneticilerin geri bildirimlerinin önemli olduğuna değinen Atay, Ankara Üniversitesi yöneticileri ile sürekli iletişim halinde olmaları gerektiğine dikkat çekti.  CBİKO’nun iki buçuk yıllık bir kurum olduğunu ama 190’ın üzerinde kamu kurumuyla çalıştıklarını belirten Doç. Dr. Salim Atay, “Farklı disiplinlerden, akademinin farklı alanlarından gelen hocalarımızla bir arada olmak bizim için bir fırsat olacak diye düşündük” dedi.

İnsan Kaynakları Ofisinin, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte kurulan dört ofisten biri olduğunu da belirten Doç. Dr. Salim Atay, “Bizim sorumlu olduğumuz alan sadece kamunun insan kaynağının etkin yönetimi değil. Biz Türkiye’nin insan kaynağının yönetimiyle ilgiliyiz. Hatta yurt dışından yurt içine yeteneklerin kazandırılması gibi görevlerimiz var” diye konuştu.

Toplantıda Dr. Güneş Arkadaş Işık Erpek, İnsan Kaynakları Ofisi Eğitim ve Geliştirme Daire Başkanı Savaş Ceylan, İnsan Kaynakları Ofisi Daire Başkanı Neşe Gülmez, İnsan Kaynakları Ofisi Danışmanları Prof. Dr. Halil Yurdugül ile Prof. Dr. Semih Tümen birer sunum yaparak yaptıkları çalışmaları anlattılar.

“Üni-Veri”, “Yetenek Kapısı”, “Staj Seferbirliği”, “Türkiye’nin İnsan Kaynakları Envanteri” ve “Uzaktan Eğitim Kapısı” projeleri aracılığıyla üniversite öğrencilerine sundukları staj olanakları, üniversiteye girecek öğrenciler ile mezunlara yönelik hazırladıkları istatistikler ve uzaktan eğitim yöntemiyle verilen eğitimler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı programda CBİKO sisteminden stajyer almak isteyen kurumların, sistemde öğrencilerin sahip olduğu yeterliliklere göre tercih yapabildiklerini bu durumun da  öğrenciler arasında fırsat eşitliği sağladığı anlatıldı.

Toplantının sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti.