Depremzede Çocuklar “Çocuk Bahçesi Bilim Şenliği”nde Hem Öğrendi Hem Eğlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) himayesinde, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle depremden en fazla etkilenen iller olan Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da düzenlenen “Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği”nde çocuklar, açılan stantlarda ve oyun alanlarında hem yeni şeyler öğrendi hem de doyasıya eğlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilki Adıyaman’da, ikincisi Kahramanmaraş’ta düzenlenen etkinliklerin üçüncüsü Hatay’daki Narlıca-1 Çadır Kenti’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan depremzede çocuklar, Ankara Üniversitesinin farklı fakültelerinden bölgeye gelen akademisyenler eşliğinde oyunlar oynayıp, diğer aktiviteler sayesinde keyifli vakit geçirdi.

Hatay’daki etkinlik alanında, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da depremzede çocuklarla bir araya geldi.

Sanal gerçeklik gözlükleriyle TBMM’nin gezildiği, deneylerin yapılabildiği, ekoloji eğitiminin verildiği, oyunların oynandığı ve ebru sanatının yanında eğitici materyallerin bulunduğu stantları gezen Şentop ve Ünüvar, depremzede çocuklarla yakından ilgilendi.

Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Figen Gürsoy ve stantlarda görevli akademisyenler, yapılan faaliyetler hakkında Meclis Başkanı Şentop’a bilgi verdi.

Şentop, etkinlik alanındaki konuşmasında, geçen yıl TBMM bahçesinde Ankara Üniversitesi ile Bilim Şenliği yaptıklarını hatırlattı. Şentop, “Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi” sloganıyla gerçekleştirdikleri etkinliği deprem bölgesinde de düzenlemek istediklerini aktardı.
Şentop, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ın ardından Hatay’da da şenliği gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çocuklarımızı burada bilim adamlarımızla Ankara Üniversitesinden hocalarımızla etkinliklerde bir araya getiriyoruz. Büyük bir ilgi olduğunu görüyorum” dedi.

Rektör Ünüvar da şenliğin ilkini geçtiğimiz yıl Meclis bahçesinde gerçekleştirdiklerini anımsatarak, ”Önceki gün Adıyaman’daydık, dün Kahramanmaraş’ta, bugün de Hatay’dayız. Bu iller, depremden en çok etkilenen illerimiz. İstedik ki buradaki çocuklarımız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle depremin kötü anlarını unutsunlar” dedi.
Ankara Üniversitesi hocalarının düzenledikleri etkinliklerle çocukları neşelendirmeye çalıştığını vurgulayan Ünüvar, çocukların da etkinliklere çok fazla ilgi gösterdiğini, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ettiğini belirtti.

Etkinlik alanındaki herkesin çocukların yüzü gülsün diye çalıştığını ifade eden Ünüvar, ”Bunu da başardığımızı görüyorum. Ankara Üniversitesi olarak ülkemizin dört bir yanından deprem bölgesine gönül köprüleri kurarak iyilik zincirleri oluşturduk. Bu zincirin bir parçası olup çocuklara tebessüm götürebildiysek ne mutlu bize. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Ünüvar ve Ankara Üniversitesi ekibi, günün sonunda anı fotoğrafı çektirdi.