Birim Görüntüleme

Gıda Güvenliği Enstitüsü

  • Müdür: Prof. Dr. Nevzat ARTIK
  • E-posta Adresi: bgge@ankara.edu.tr
  • Telefon: +90 (312) 596 10 88
  • Faks: +90 (312) 316 12 80
  • Adres: Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitü Müdürlüğü Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı 06110 Dışkapı/ANKARA

1Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü’nün kuruluş ve faaliyet amacı, ulusal kalkınma hedefleri doğrultusunda, gıda sanayiinin teknolojik yönden gelişmesine, rekabet gücünün arttırılmasına, gıda ve tüketici güvenliğinin sağlanmasına, beslenme sorunlarının giderilmesine yönelik eğitim ve Ar-Ge çalışmaları ile laboratuar hizmetleri yapmaktır.

Gıda güvenliği alanında araştırma, eğitim ve laboratuar hizmetleri konularında, Türkiye’nin ilk ve lider, dünyanın sayılı bilim ve teknoloji merkezleri arasında olmak enstitünün vizyonunu oluşturmaktadır.

Gıda güvenliği, sanayisi ve teknolojisinin gelişmesine katkıda bulunmak üzere gıda bilimi ve teknolojisi alanında eğitim, araştırma/geliştirme, test/analiz ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunmak; doğru, güvenilir hizmetler sunarak beklentilere cevap vermek ve sürekli gelişmeyi sağlamaktır.

Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü ayrıca, EN ISO/IEC 17025 Test ve Kalibrasyon laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar ve EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi-Şartları standartlarının gerekliliğini karşılayacak düzey ve kalitede müşterilerine eğitim ve laboratuar hizmetleri vermeyi hedefleyecek ve taahhüt edecektir.