Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi
  • E-posta Adresi: ataum@education.ankara.edu.tr
  • Telefon: 0312 363 10 11
  • Faks: 0312 320 50 61
  • Adres: Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi Cemal Gürsel Caddesi, 06590, Cebeci, Ankara, TÜRKİYE
Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM), Türkiye’nin bugünkü adıyla Avrupa Birliği’ne yaptığı üyelik başvurusu ile yaşıt olup 1987 yılında kurulmuştur. ATAUM, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin geliştirilebilmesi ve sürdürülebilmesi amacıyla kurulmuştur. ATAUM, alanında Türkiye’nin ilk kurulan araştırma ve uygulama merkezidir. 1987-1993 döneminde Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi içinde faaliyetlerini sürdüren Merkezimiz, 1993’ün ilk yarısında Ankara Üniversitesi Cebesi Kampusu içinde yer alan kendi binasına taşınmıştır. Kurulduğu günden başlayarak Avrupa Birliği hakkında temel ve uzmanlık eğitim programları sunan Merkezimizden, 2018 yılı itibarıyla, büyük çoğunluğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 13 bini aşkın kişi sertifika almıştır. Bunun dışında Merkezimiz, Avrupa Birliği ile ilgili konularda araştırma, yayın ve bilimsel ve kültürel etkinlikler alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir.