Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM)
  • Müdür: Prof. Dr. S. Ruken ÖZTÜRK
  • E-posta Adresi: kasaum@ankara.edu.tr
  • Telefon: +90312 320 55 95
  • Faks: +90312 363 59 04
  • Adres: Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Cemal Gürsel Caddesi, İletişim Fakültesi 3. Kat Oda No:413 Cebeci/Ankara
Ankara Üniversitesi’nde kurulan KASAUM (1993), bu alandaki ilk merkezlerden biridir. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ve kadına yönelik ayrımcılığa ve şiddete karşı akademik alanda bilgi üretmek, toplumsal eğitimi sağlamak ve üretilmiş bilgiyi topluma yaymak, amaçları arasındadır. Bu bağlamda Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı kurulan Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı (KÇ) 1996’da açıldı. Kadın Çalışmaları Anabilim dalında yapılan tezlerle de alana katkı sağlamaya çalışmaya devam etmekteyiz. 2011 yılında hem Doktora programımız açılmış hem de Üniversitemiz tarafından Cinsel Tacize ve Cinsel Saldırıya Karşı Politika Belgesi imzalanmış, aynı yıl içinde Cinsel Tacize ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi çalışmaya başlamıştır. CTS birimi, tacize ve cinsel saldırıya uğramış tüm öğrencilere ve personele her türlü desteği (psikolojik, hukuki vb) sunmaktadır.