Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Müdür: Prof. Dr. Müge KART
  • E-posta Adresi: karmer@ankara.edu.tr
  • Telefon: +90312 223 69 15
  • Adres: Ankara Üniversitesi Kariyer Merkezi Tandoğan Yerleşkesi Şevket Aziz Kansu Binası B Blok 1.Kat Tandoğan/Ankara
Merkez Hakkında Genel Bilgi: 28 Mart 2003 yılında Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak sadece akademik bir birim olarak kurulan merkez, 2009 yılından itibaren öğrencilere doğrudan hizmet sunmaya başlamıştır. 15 Haziran 2019 yılından itibaren ise ismini Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) olarak değiştirmiştir. Merkez hâlihazırda, Ord. Prof. Dr. Şevket Aziz Kansu Binası B Blok asma katında bulunan yerinde hizmetlerine devam etmektedir. Fiziksel Özellikleri:  Yönetici odası  Bireysel görüşme odası  12 kişilik toplantı odası  3 kişi kapasiteli açık ofis Merkez Müdürü Prof. Dr. Müge KART: 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden mezun olan Prof. Dr. Müge Ersoy Kart, 1994’te aynı bölümde araştırma görevlisi olarak akademik hayata katıldı. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Ankara Üniversitesi Psikoloji (Sosyal Psikoloji) Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2009 yılında ‘Sosyal Psikoloji ve Örgüt Psikolojisi’ alanında Üniversite Doçenti unvanı aldı. 2014 yılından bu yana aynı bölümde Profesör olarak görev yapmakta olan Müge Ersoy Kart, 2017-2020 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Ayrıca A.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Müdür Vekilliği görevlerinde bulundu (2008-2010). Lisans ve lisansüstü düzeyde verdiği dersler arasında, ‘Çalışma Yaşamında Davranış ve Kişilik, Örgütsel Davranış, Sosyal Psikoloji, Değişen Örgüt ve Çalışan Davranışları, İnsan Kaynakları Yönetimi’ sayılabilir. Prof. Dr. Müge Ersoy Kart, ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanan akademik çalışmalarının yanı sıra ulusal ve uluslararası birçok projede de görev almıştır. 2015 yılından bu yana KARİYER MERKEZİ Müdürü olarak görev yapmaktadır.