Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik-Ebelik Sergi Salonu
...

Türkiye’de başka bir benzeri olmayan Hemşirelik-Ebelik Müzesi’nin oluşturulması fikri, ortaokula dayalı ilk ebe okulu olarak 1952 yılında Ankara Doğumevi’nde kurulan ve 1956 yılında kapatılarak Ankara Cebeci Hemşire-Ebe-Laborant Okulu’na nakledilen ve varlığını Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlanana kadar devam ettiren Cebeci Sağlık Yüksekokulu depolarında bulunan hemşirelik ve ebelik mesleğinin gelişimine tanıklık eden eğitim-öğretim materyalleri ve belgelerinin değerlendirilmesi isteğinden doğmuştur.

Vehbi Koç Hemşirelik Araştırma Fonu’nun desteğiyle 6 Haziran 2009 tarihinde Keçiören Gümüşdere Yerleşkesi’nde açıldı.

Müzede, Cumhuriyet öncesi ve 1970’li yıllara kadar olan hemşirelik ebelik öğretim araçları, hasta bakım araç ve gereçleri, devlet arşivlerinden ve Kızılay arşivlerinden sağlanan belgeler, yayınlar ve fotoğraflar yer alıyor.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Hemşirelik Müzesinde eğitimi, örgütlenmesi ve uygulamaları ile ebelik ve hemşirelik mesleklerinin zengin tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkmaya hazır olun.