DSÖ Türkiye Temsilcisi Berdyklychev’den Rektör Ünüvar’a Ziyaret

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Ünüvar, DSÖ Türkiye Ofisi Ruh Sağlığı Program Direktörü Prof. Dr. Akfer Karaoğlan Kahiloğulları ve Bulaşıcı Olmayan Hastalılar Program Direktörü Prof. Dr. Toker Ergüder’in eşlik ettiği Berdyklychev’e, Ankara Üniversitesi hakkında bilgi verdi.

Üniversitelerde sağlık, sosyal bilimler ve fen-mühendislik olmak üzere 3 temel alandan bahsedildiğini aktaran Ünüvar, “Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine baktığınızda bir kısmının mühendislikte, bir kısmının sağlıkta, bir kısmının da sosyal bilimlerde öne çıkığını görürsünüz. Ancak Ankara Üniversitesi her alanda öne çıkan bir üniversitedir. İlaveten bir de ziraat ve veteriner fakültelerimiz var. Gerçekten çok farklı, etkileyici, büyük ve önemli bir üniversite” ifadelerini kullandı.

DSÖ Türkiye Temsilcisi Berdyklychev de Türkiye’deki akademiden çok etkilendiğini ifade ederek, iki profesörle birlikte çalıştığını, o konuda çok şanslı olduğunu söyledi.

DSÖ olarak akademi ve akademisyenlerle iyi ilişkiler kurmaya gayret ettiklerinin altını çizen Berdyklychev, yürüttükleri programlar çerçevesinde akademisyenlerle birlikte çalıştıklarını, bu kişilerle eğitimler ve çeşitli faaliyetler düzenlediklerini kaydetti.

2020 yılında Türkiye’ye geldiğinde pandeminin en yoğun yaşandığı dönemler olduğunu anlatan Berdyklychev, “Buraya geldiğim zaman bir bilim kurulu kurulmuştu profesörler ve akademisyenlerden oluşan. Bu beni oldukça etkiledi. Çünkü böyle bir çalışmayı aslında diğer ülkelerde nadiren görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Rektör Ünüvar, Türkiye’nin daha önceki salgınlardan edindiği tecrübelerden bahsederek, Türkiye’nin Covid-19’la mücadelesindeki başarısının tesadüfi bir başarı olmadığını dile getirdi.

Ünüvar ve Berdyklychev, ziyaret sonunda karşılıklı hediye takdiminde bulunarak, anı fotoğrafı çektirdi.