DTCF Öğretim Üyesi Özcan’a “Pakistan Devlet Nişanı”

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Urdu Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asuman Belen Özcan, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilere katkılarından dolayı “Pakistan Devlet Nişanı” ile ödüllendirildi.

Özcan, ödülünü, Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle aldı. Büyükelçilik rezidansındaki törene, Ankara Valisi Vasip Şahin, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, DTCF Dekanı Prof. Dr. Levent Kayapınar ve iş insanları katıldı.

Büyükelçi Junaid ile Rektör Ünüvar, tören öncesinde bir süre sohbet etti.

Büyükelçi Junaid, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi adına “Pakistan Devlet Nişanı”nı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Urdu Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asuman Belen Özcan’a takdim etti.

Törende, Özcan’ın yanı sıra Pakistan İzmir Fahri Başkonsolosu Cahit Yaşar Eren’e de “Pakistan Devlet Nişanı” takdim edildi.

Vali Şahin, iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesine katkılarından dolayı Prof. Dr. Özcan ve Fahri Başkonsolos Eren’e teşekkür etti. Şahin, ödüllerin iki ülke ve iki millet arasındaki dostluğun ebedî olacağına işaret ettiğini söyledi.

Ödül alanları tebrik eden Büyükelçi Junaid ise, yüzyıllar öncesine dayanan Pakistan-Türkiye kardeşlik ilişkilerinin, dini, kültürel ve manevi mirasa bağlı olduğunu, bu ilişkinin önceki nesillerin samimi ve özverili çabalarından beslendiğini kaydetti. Junaid, “Şimdi de onu daha da güçlendirmek ve bu kutsal emaneti gelecek nesillerimize aktarmak sorumluluğu bize düşüyor” ifadelerini kullandı.

Rektör Ünüvar ve Dekan Kayapınar da Prof. Dr. Özcan’ı tebrik etti. Program, anı fotoğrafı çektirilmesinin ardından davetlilere yöresel yemek ikramıyla sona erdi.