“Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı”na Katılan Öğretim Üyelerine Belgeleri Verildi

Ankara Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Koordinatörlüğünce düzenlenen “Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı”na katılan öğretim üyelerine törenle sertifikaları verildi.

Öğretim üyelerinin eğitim‐öğretim yükümlülüklerini yerine getirirken kullanacakları pedagojik becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ve 40 saat süren “Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı” sonunda, eğitime katılan 66 öğretim üyesi sertifika almaya hak kazandı. Öğretim üyelerine belgelerinin takdimi için Senato Salonu’nda sertifika töreni düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, insanların ömrünün sonuna kadar yeni bir şeyler öğrendiğini söyledi. Çağımızda insanların bilgi bombardımanına tutulduğunun altını çizen Ünüvar, “İnanılmaz bir bilgi akışı var, inanılmaz bir teknolojik gelişme var ve her gün yeni bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Kendimizi o ortama uyumlaştırmak gibi zaruretimiz de var” dedi.

Ankara Üniversitesinin seçkin öğretim üyelerine yönelik eğitimin çok önemli ve etkin bir program olduğunu dile getiren Ünüvar, “İnanıyorum ki bu eğitimle arkadaşlarımız, yeni dönemde daha çok bilgiyi, daha doğru metotla iletme imkânına sahip olacaklar” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. İnayet Aydın ise, koordinatörlük olarak, mümkün olduğunca bu işi bilimsel, sistematik ve veriye dayalı şekilde gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Bu noktada gerek öğretim üyeleri gerek araştırma görevlileri gerekse öğretim görevlilerini, eğiticilik yeterliliklerine katkıda bulunabilecek, onlarda zaten var olan potansiyeli daha da üst seviyeye taşıyabilecek programlarla desteklediklerini kaydeden Aydın, Hizmet İçi Eğitim Koordinatörlüğü olarak dinamik bir eğitim anlayışını benimsediklerini vurguladı.

Aydın, 2014’te başladıkları “Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı” ile şu ana kadar 671 öğretim üyesi ve 729 araştırma görelisi olmak üzere toplamda 1400 katılımcıya belge verdiklerini ifade etti.

Katılımcı öğretim üyeleri adına konuşma yapan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevhide Sel de eğitimi kendilerini geliştirmek için bir fırsat olarak gördüklerini kaydetti. Sel, “Öğrenmenin sonu olmadığına, hızlı gelişen teknolojiyi yakalamak ve eğitmenlik rolümüzü daha etkili bir şekilde yerine getirmek için eğitmenlik becerilerimizi güçlendirmemiz gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Ünüvar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Özdemir ve Prof. Dr. Orhan Çelik ile dekanlar tarafından, sertifika almaya hak kazanan öğretim üyelerine belgeleri takdim edildi. Program, anı fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.