Eğitim Bilimleri Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

Türk eğitim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetişmesine önemli katkılar sunan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı mezunlarını törenle yeni yaşamlarına uğurladı.

Mezuniyet töreni; üniversite yönetimi, akademisyenler ve ailelerin katılımıyla Cebeci Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törende, geçtiğimiz yıl vefat eden Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ceren Yıldırım da unutulmadı. Coşku ve hüznün bir arada yaşandığı mezuniyet törenine, arkadaşları Ceren’in fotoğrafıyla katıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, bugün mezun olan gençlerin yeni nesli yetiştireceğini belirterek, “O yüzden eğitimin kalitesi son derece önemli. Çok yoğun bir gayretle 4 yılın sonunda çocuklarınız okullarını bitiriyorlar ve şimdi eğitim ordusuna katılacaklar, bu ülkenin daha ileriye gitmesi için çalışacaklar. Yolları açık olsun, onları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bugün sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade eden Ünüvar, “Geçtiğimiz yıl mezuniyetten hemen sonra Ceren Yıldırım kardeşimizi ani bir rahatsızlık sonucunda kaybettik. Yaşasaydı bugün ona da mezuniyet belgesini, diplomasını verecektik. Biraz önce Ceren’in fotoğrafını tutan kardeşime dedim ki o bizim de kalbimizde yaşıyor. Cenabı Allah onu bizden erken aldı ama kalbimize koydu. Onu asla unutmayacağız. Allah rahmet eylesin” dedi.

Sadece vefat edenleri değil, yaşayanları da unutmadıklarının altını çizen Ünüvar, “Mezunlarımızla bağımızı hiç koparmıyoruz. Onlar Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar gidecekler ve yeni eğitim ordusunun mensupları olarak çok güzel gençler yetiştirecekler. Onların başarılarıyla gurur duyacağız. Onlar bizi unutmayacak, biz de onları unutmayacağız” diye konuştu.

Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş de Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinin, ülkemizin eğitimle ilgili sorunlarına bilimsel araştırmalara dayalı çözüm önerileri geliştirmek, ülkenin eğitim sektöründe ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla kurulmuş seçkin bir kurum olduğunu ifade etti. Fakültenin, kuruluş amacına uygun olarak 57 yıldan beri eğitim-öğretim, araştırma, yayın ve topluma hizmet faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğünün altını çizen Öğülmüş, mezunlara şu sözlerle seslendi:

“Eğitim, yaşam boyu devam eden bir süreç. Mezun olmanız, alanınızla ilgili her şeyi öğrendiğiniz anlamına gelmiyor. Bundan sonra kendi başınıza öğrenmeye devam edebilecek yeterliliğe sahip olduğunuz anlamına geliyor mezun olmak. Bundan sonra öğrenme yolculuğuna kendi başınıza devam edebileceksiniz. Mezuniyetin bir anlamı da budur. Biz bundan sonraki öğrenme yolculuğunuzda biliniz ki her zaman sizlerin yanında olacağız. Mezunlarımıza bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.”

Açış konuşmalarının ardından, dereceye giren mezunlara plaketleri ve başarı belgeleri verildi.

Rektör Ünüvar, vefat eden Ceren’in belgesini, babası Sadettin Yıldırım’a takdim etti.

Eğitim Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları Topluluğunun gösteri sunduğu törende mezunlara belgeleri verildi.