Endonezya Büyükelçisi Purnama: “Gelecek Nesiller İçin Birlikte Çalışmamız Gerek”

Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, Endonezya’da Türkiye’ye ilginin her geçen gün arttığını belirterek, “Gelecek nesiller için birlikte çalışmamız gerek” dedi.

Geçtiğimiz aylarda göreve başlayan Purnama, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Kepenekci ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Güngör’ün de katıldığı görüşmede, eğitim alanında yapılabilecek iş birlikleri görüşüldü.

Büyükelçi Purnama, görüşmede, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, sıcak karşılama için teşekkür etti. Ankara’ya yaklaşık 2 ay önce geldiğini aktaran Purnama, Endonezya ile Türkiye arasında dostluğun ötesinde kardeşlik bağı bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye’de şu anda 5 binden fazla Endonezyalı öğrencinin eğitim gördüğünü, sayının artmasından da mutluluk duyduğunu ifade eden Purnama, “Biz daha fazlasını görmek istiyoruz. Bu anlamda da ihtiyacımız olan şey üniversitelerle iş birliğine odaklanmaktır” diye konuştu.

Endonezya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesinin önemine de işaret eden Purnama, “Gelecek nesiller için birlikte çalışmamız gerekiyor. Sadece kendi ülkemiz için değil, aynı zamanda tüm Müslüman gençler için de sorumluluklarımız olduğunun farkındayız” ifadelerini kullandı.

Endonezya’da Türkiye’ye ilginin de her geçen gün arttığına dikkat çeken Purnama, Ankara Üniversitesi ile “Türkiye” ve “Asya” üzerine çalışma yapmak istediklerini kaydetti. Özellikle bazı alanlara daha fazla odaklanmak ve bu alanlarda daha fazla çalışma yapmak gerektiğinin altını çizen Purnama, “Özellikle savunma sanayiinde ya da yenilenebilir enerji alanında neler yapabiliriz, bu anlamda çalışmalar yapmak istiyoruz. Sadece üniversiteleri değil, zaman zaman sektörden şirketleri de bu çalışmalara dahil etmek istiyoruz. Dolayısıyla hem üniversite hem şirketler bir araya gelirse bu iş birliğinden öğrenciler de maksimum düzeyde faydalanabilir” dedi.

“Üniversite Olarak Üzerimize Ne Düşüyorsa Onu Yapmak Bizim İçin Bir Görevdir”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da geçtiğimiz haziran ayında Endonezya’ya 4 günlük bir seyahat gerçekleştirdiklerini anımsatarak, bu seyahat sırasında pek çok üniversite ve kurum ile verimli görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Ankara Üniversitesinin Endonezya’daki 5 üniversite ile iş birliği protokolü bulunduğunu dile getiren Ünüvar, “İki ülke arasında hedeflediğimiz noktalara ulaşmak için yükseköğretim kurumlarının çok önemli rolü olacaktır. Burada da Ankara üniversitesi olarak biz bu konuda sürükleyici olmak isteriz. İki ülke ilişkilerinin çok daha ileri seviyeleri yakalaması için üniversite olarak bizim üzerimize ne düşüyorsa onu yapmak bizim için bir görevdir” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Purnama, görüşme sonrası Ankara Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı.

Karşılıklı hediye takdiminin ardından anı fotoğrafı çektirildi.