Genç Eczacılar Mesleğe İlk Adımı Attı

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olan 171 eczacı, yemin ederek mesleğe ilk adımı attı.

Cumhuriyetin ilk eczacılık fakültesi olan Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde, İngilizce programdan mezun olan 15, Türkçe programdan mezun olan 156 olmak üzere toplam 171 genç eczacı için mezuniyet töreni düzenlendi.

1. Yıl Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Ankara Üniversitesi yönetiminin yanı sıra meslek kuruluşu temsilcileri ile aileler katıldı.

Tören, öğrencilerin salondaki yerlerini almalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye’de her 5 eczacıdan 1’inin Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olduğuna dikkat çekti.

Eczacılık Fakültesini çok önemsediklerini belirten Ünüvar, “Şu anda Türkiye’de sağlık hizmetlerinde şifaya vesile olan, şifayı dağıtan her 5 elden 1’i Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. O yüzden bu yeni sağlık ordusuna genç kardeşlerimizi gönderiyoruz. Onlar da çok önemli yerlerde, çok önemli görevler yapacaklar” ifadelerini kullandı.

Eczacılık Fakültesinin yetkin hocalarının her gün yeni bir başarı hikayesine şahit olduklarının altını çizen Ünüvar, “Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar bir yandan bu kardeşlerimizi en güzel şekilde eğitirken, bir yandan da araştırmalar, projeler yapıyorlar, ulusal ve uluslararası nitelikte ödüller kazanıyorlar. Aslında o her kazandıkları ödül, Türk bayrağını ve Ankara Üniversitesi bayrağını daha yukarılara taşıyor. Onları gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Ünüvar, mezun olarak mesleğe ilk adımı atan genç eczacılara da yeni hayatlarında başarılar diledi.

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asuman Bozkır da ilk mezunlarını 1965 yılında veren Eczacılık Fakültesinin mezun sayısının şu anda 6 bin 700’e ulaştığını kaydetti.

Açış konuşmalarının ardından, dereceye giren mezunlara diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.

Fakülte birincisi Gülten Samancı’nın arkadaşları adına konuşma yaptığı törende, isimleri tek tek okunan mezunlar, sahneye çıkarak diplomalarını hocalarının elinden aldı.

Daha sonra mezunlar, fakültenin eski dekanlarından Prof. Dr. Maksut Coşkun eşliğinde eczacılık yeminini ederek, mesleğe ilk adımı attı.

Mezunlar, tören sonunda kep atarak, mezuniyetlerini kutladı.