Görev Süreleri Sona Eren Yöneticilere Teşekkür Plaketi

Ankara Üniversitesinde, yöneticilik görevleri sona eren akademisyenlere, yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi.

Rektörlük Senato Salonu’nda senato toplantısı öncesinde gerçekleştirilen törene; Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürleri, senato üyeleri, genel sekreter ve yöneticilik görevleri sona eren akademisyenler katıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, törende yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesi için önemli hizmetler yapmış, akademik çalışmalara değerli katkılar sunmuş akademisyenlere, üniversitenin en önemli kararlarının alındığı senato toplantısı öncesinde düzenlenen bir törenle teşekkür etmek istediklerini vurguladı. Ünüvar, “Buradaki bütün hocalarımız üniversitemiz için çok güzel işler yaptılar, çok önemli katkılar sundular. Sonuçta hiçbir makam hiç kimseye baki değil. Görevi devreden bütün hocalarımıza gönülden teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

“Hizmet etmek için illa ki bir makam sahibi olmak gerekmez” diyen Ünüvar, şöyle devam etti:

“Yine beraberiz. Asıl olan Türk bayrağını ve Ankara Üniversitesi bayrağını en yukarıya taşımaktır. En temel görev odur. Ondan daha büyük bir makam da tanımıyorum. Allah hepimize güzel hizmetler etmeyi, ayrıldıktan sonra da güzel hizmetlerle anılmayı nasip etsin.”

Ünüvar, açış konuşmasının ardından isimleri okunan İlahiyat Fakültesi önceki dekanı Prof. Dr. Şamil Dağcı ve yeni dekanı Prof. Dr. İrfan Aycan’a; Mühendislik Fakültesi önceki dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Candansayar ve yeni dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu’na; Adli Bilimler Enstitüsü önceki müdürü Prof. Dr. Halit Sinan Süzen’e; Fen Bilimleri Enstitüsü önceki müdürü Prof. Dr. Özlem Yıldırım ve yeni müdürü Prof. Dr. Ayşe Karakeçili’ye; Gıda Güvenliği Enstitüsü’nün önceki müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık ve yeni müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya’ya; Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü önceki müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldız’a; Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü önceki müdürü Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan ve yeni müdürü Prof. Dr. Mesut Çapa’ya; Kızılcahamam Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu önceki müdürü Prof. Dr. Seyhan Akıska ve yeni müdürü Prof. Dr. Yusuf Yaylı’ya; Beyin Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi önceki müdürü Prof. Dr. Muhittin Cenk Akbostancı ve yeni müdürü Prof. Dr. Güvem Gümüş Akay’a alkışlar eşliğinde plaketlerini, hediyelerini ve teşekkür yazılarını takdim etti.

Daha sonra, görevi devredenler ile görevi devralan yöneticiler birlikte anı fotoğrafı çektirdi.

Plaket takdiminin ardından, Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği ZİDEK tarafından 2 yıl süreyle akredite edilen Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’ne akreditasyon belgesi verildi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsel Dellal’a akreditasyon belgesini, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar ve ZİDEK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu birlikte verdi.

Törenin ardından Senato Toplantısı gerçekleştirildi.