Guatemala Büyükelçisi Estrada Barrios’tan Rektör Ünüvar’a Veda Ziyareti

Türkiye’deki görev süresi dolan Orta Amerika ülkelerinden Guatemala’nın Ankara Büyükelçisi Jairo David Estrada Barrios, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a veda ziyaretinde bulundu.

Büyükelçi Estrada Barrios, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Kepenekci, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Güngör ve Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Kayacık’ın da hazır bulunduğu görüşmede, Ankara’da görev yaptığı 4 yılı aşkın süre içerisinde Ankara Üniversitesi ile çok güzel iş birliklerine imza attıklarını ifade etti.

Bu süreçte Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile de çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirten Estrada Barrios, bunun için ayrıca teşekkür ettiğini dile getirdi.

Ankara Üniversitesinin köklü tarihiyle sadece Türkiye’de değil uluslararası düzeyde bilinen ve tanınan bir üniversite olduğunun altını çizen Estrada Barrios, “Benden sonra görevi devralacak büyükelçimizin bu sıkı ilişkileri daha da ileriye götürmek için elinden geleni yapacağına inanıyorum. Hem üniversiteler arası iş birlikleri hem de akademik ve bilimsel çalışmalarda biz her zaman iş birliğine hazırız” dedi.

Rektör Ünüvar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye’ye olan sevginiz, muhabbetiniz yüzünüze yansıyor. Tabii her görevin bir sonu var. Sizi her zaman Türkiye ile yakın ve samimi ilişkileri olan bir ülkenin büyükelçisi olarak gördük. Sizi özleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Görüşme sonunda, “Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır” atasözüne atıfta bulunarak, “Sizde bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır, bizde bir ömür” diyen Büyükelçi Estrada Barrios, yakasındaki rozeti Rektör Ünüvar’a hediye etti. Ünüvar da Büyükelçi Estrada Barrios’un yakasına Ankara Üniversitesi rozeti taktı. Rektör Ünüvar, ülkesine sağ salim ulaşması için Büyükelçi Estrada Barrios’un arkasından su döktü.