İtalya Büyükelçisi’nden Ankara Üniversitesine Ziyaret

İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Türkiye’deki görevine geçtiğimiz aylarda başlayan Büyükelçi Marrapodi, Ankara Üniversitesi ile yaptığı bu görüşmenin, Türkiye’de bir üniversiteyle yaptığı ilk görüşme olduğunu belirtti. Marrapodi, “Bugün gerçekleştirdiğim bu ziyaretin bu kadar erken olması bir tesadüf değildir. Çünkü İtalya ve Türk halkı arasındaki dostane ilişkiyi inşa etmek için en önemli kurumlardan biri eğitim kurumudur” dedi.

Kendisini üniversite dünyasına her zaman çok yakın hissettiğini dile getiren Marrapodi, kampüse girerken öğrencileri görmenin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

Marrapodi, Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın Türkiye’nin en önemli İtalyan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı olduğunu da çok iyi bildiğini aktardı.

Bu ziyaretin aktif bir sonucunun olması gerektiğinin de altını çizen Marrapodi, “Tarım ve ormancılık konusundaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye bu konularda her zaman İtalya için çok önemli bir ortak olmuştur” ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da İtalya ile Türkiye arasındaki Akdeniz komşuluğu ve uzun yıllara dayanan dostluğa vurgu yaptı. Ünüvar, Marrapodi’nin “Ankara Üniversitesine ziyaretinin tesadüfi olmadığı” şeklindeki sözlerine atıfta bulunarak, “Ben de aynı kanaatteyim. Ankara Üniversitesi Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi. İtalyan Dili ve Edebiyatı ile ilgili çok güçlü de bir bölüme sahip. Dolayısıyla eğitim alanında Türkiye ile İtalya arasındaki çok önemli bağlantıyı sağlayan üniversitelerin başında geliyor” diye konuştu.

Ünüvar, Ankara Üniversitesi ile İtalya’daki Pisa, Milan, Salento ve Pontifical Gregorian üniversiteleri arasında iş birliği bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Bunun üzerine Büyükelçi Marrapodi, Ankara Üniversitesinin İtalya’daki üniversitelerle olan bağlantılarını daha canlı ve dinamik hale getirme konusunda elinden geleni yapacağını söyledi.