Kadın Yöneticilerin Gözünden Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğünce düzenlenen “Kadın Yöneticilerin Gözünden Ankara Üniversitesi” başlıklı arama konferansı kapsamında ilk toplantı yapıldı.

Ankara Üniversitesi kadın yöneticilerinin bakış açısıyla Ankara Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari personeli ile ilgili mevcut durumun değerlendirilmesi ve gelişme alanlarının belirlenmesi amacıyla organize edilen arama konferansının ilk toplantısı; rektör yardımcısı, dekanlar, enstitü müdürleri, meslek yüksekokulu müdürleri, araştırma ve uygulama merkezi müdürleri, hastane yöneticileri, daire başkanları, fakülte, enstitü ve meslek yüksekokulu sekreterleri ile şube müdürleri ve yurt müdürlerinden oluşan 162 kadın yöneticinin katılımıyla 100. Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşmalarıyla devam etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, kadın yöneticilerin varlığının bir eğitim kurumu için son derece önemli olduğunu vurguladı. Kadınların çok yoğun çalıştığını belirten Ünüvar, “Tarihe baktığımız zaman Türkiye’nin kadınlara seçme ve seçilme hakkını ilk veren ülkelerden birisi olduğunu, Avrupa’da edinilen haklardan çok daha önce Türk kadınının bu hakları elde ettiğini ve o hakları da şu anda hakikaten cömertçe kullandığını ve bunu büyük bir memnuniyetle ifade eden yöneticilerin bulunduğunu kayda geçirmemiz lazım. Nihayetinde yöneticilik olunca orada kadın-erkek ayrımı yapmak yerine yöneticinin hakkını vermeyi daha çok konuşmak lazım. Ama şunu da söyleyebilirim; kadın yöneticilerimizin işini hakkıyla yapan yöneticiler olduğunu da gördüm. Bundan da çok büyük memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış da “Kadın Yöneticileri Destekliyoruz” fikrinden yola çıkarak böyle bir arama konferansını düzenlediklerini belirtti.

Bu kapsamda önce tüm kadın yöneticileri bir araya getirmek ve onların fikirlerini alarak ilerlemek istediklerini aktaran Alkış, “Amacımız üniversitemizdeki bütün kadın yöneticileri bir araya getirip, bu topluluktan üniversiteye bir katkı sağlamak. Öğrenciye, idari personele, akademik personele ve üniversitenin dışında da muhatap olduğumuz topluma, şehrimize hatta belki de ülkemize doğru da açılımlar yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Ankara Üniversitesindeki kadın yönetici oranına da dikkat çeken Alkış, bu oranın yüzde 45,16 olduğunu belirterek, “Bu anlamda hiç fena değiliz. Ve gerçekten iyi ki Ankara Üniversitesindeyiz. Kadın yöneticiler olarak bu gururu hep beraber yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Açış konuşmalarının ardından, masa başkanları ve masalarda tartışılacak konu başlıklarının belirlenmesine geçildi.