Kamboçya Dışişleri Bakan Yardımcısı Widhya’dan Rektör Ünüvar’a Ziyaret

Kamboçya Dışişleri Bakan Yardımcısı Dr. Chem Widhya ve Kamboçya’nın Ankara Büyükelçisi Chea Sok, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Kepenekci, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Güngör, Asya-Pasifik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Merthan Dündar ve Kamboçya Büyükelçiliği görevlilerinin hazır bulunduğu ziyarette, Ankara Üniversitesi ile Kamboçya üniversiteleri arasında yapılabilecek potansiyel iş birlikleri ve ortak projeler ele alındı.

Bakan Yardımcısı Widhya, Türkiye ile Kamboçya arasındaki ilişkilerin, karşılıklı büyükelçiliklerin açılmasından sonra hızlandığını ifade etti.

Türkiye’nin şu anda 80 Kamboçyalı öğrenciye burs sağladığı bilgisini veren Widhya, bunun için de Türkiye’ye teşekkür ettiklerini kaydetti.

Kamboçya’daki bir üniversite bünyesinde, Türk büyükelçiliği sayesinde Türkiye Merkezi açıldığını, burada Kamboçyalı öğrencilere Türkçe dersi verildiğini aktaran Widhya, bunun Türkiye’ye gelmek isteyen öğrencilere yardımcı olacağını vurguladı.

Ankara Üniversitesi Asya-Pasifik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kamboçya’daki muadili olan kurum arasında da protokol yapmak istediklerine dikkat çeken Widhya, özellikle sağlık, tarım, gıda ve iklim değişikliği ile alakalı konularda iş birliği yapmak istediklerinin altını çizdi.

Rektör Ünüvar da Türkiye’nin son yıllarda ASEAN ülkeleri ile yakın ilişki içerisinde olduğunu ifade etti. Kamboçya ili ilişkilerin de geliştiğini belirten Ünüvar, Ankara Üniversitesinde 3’ü lisans, 1’i yüksek lisans olmak üzere 4 Kamboçyalı öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.

Ankara Üniversitesi Asya-Pasifik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile muadili kurum arasındaki protokol konusunu birlikte çalışabileceklerini dile getiren Ünüvar, “Umuyoruz ki bu ziyaret, Türkiye ile Kamboçya arasındaki ilişkilerde yepyeni bir ivmeye de kıvılcım olacaktır” dedi.

Ziyaret sonunda, karşılıklı hediye takdiminin ardından anı fotoğrafı çektirildi.