Karadağ Eğitim Bakanı Vojinovic’den Ankara Üniversitesine Ziyaret

Karadağ Eğitim Bakanı Miomir Vojinovic, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Karadağ Yükseköğretim Başkanı Milica Zizic ve Karadağ’ın Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic’in de aralarında bulunduğu heyetle Ankara Üniversitesine ziyarette bulunan Bakan Vojinovic, Rektör Ünüvar’la yükseköğretim alanında yapılabilecek iş birliği imkânlarını görüştü.

Bakan Vojinovic, Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Özge Ülker’in de hazır bulunduğu ziyarette, Türkiye’de yaptıkları görüşmelerin çok verimli geçtiğini ifade etti.

“Asırlara Dayanan Dostluğumuz Var”

Ankara Üniversitesinde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Vojinovic, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin çok eskilere dayandığına dikkat çekerek, “Asırlara dayanan dostluğumuz var” dedi.

Üniversiteler arasındaki iş birliğinin iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileriye götüreceğine inandığını kaydeden Vojinovic, “Biz Türk eğitimine çok kıymet veriyoruz, çok saygı duyuyoruz. Özellikle gençlerin böyle kaliteli kurumlarda eğitim görmesine imkân verildiği için çok teşekkür ediyorum. Karadağ’ın eğitimine verdiğiniz katkılardan ötürü, üniversitenizin sağladığı desteklerden ötürü size bir daha teşekkür etmek isterim” ifadelerini kullandı.

4 Üniversitede 280 Programda Eğitim

Karadağ Yükseköğretim Başkanı Milica Zizic de ülkesindeki yükseköğretim faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Zizic, Karadağ’da yükseköğretimin 4 üniversitede gerçekleştirildiğini, bunlardan 1’inin devlet, 3’ünün özel üniversite olduğunu dile getirdi. Özellikle devlet üniversitesinin faaliyetlerini çok önemsediklerini ifade eden Zizic, devlet üniversitesi çatısı altında 19 bölüm ve 2 enstitü faaliyet gösterirken, 4 üniversitede yaklaşık 280 programda eğitim verildiğini kaydetti.

“Karadağ’ın Gönlümüzdeki Yeri Çok Büyük”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, Karadağ heyetinin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Ünüvar, “Karadağ nüfus olarak küçük bir ülke olabilir ama bizim gönlümüzdeki yeri çok büyük. İnşallah Karadağ’daki devlet üniversitesi ile de bir iş birliği protokolü imzalayacağız” dedi.

Bakan Vojinovic, ziyaretin ardından Ankara Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı.

Karşılıklı hediye takdiminin ardından anı fotoğrafı çektirildi.