KKTC Büyükelçisi Korukoğlu’ndan Rektör Ünüvar’a Ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Geçtiğimiz aylarda göreve başlayan Korukoğlu, Türkiye’nin kendileri için yurt dışı olmadığını belirterek, “Türkiye anavatanımız. Kendi evimiz. Kültürel, tarihi bağlarımız var. Sadece diplomasi değil, her alanda köklü bağlarımız bulunuyor. Türkiye bizim dünyaya açılan kapımız” ifadelerini kullandı.

Son dönemde KKTC’li öğrencilerin Türkiye’de eğitim taleplerinin arttığını kaydeden Korukoğlu, “İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılmasından sonra Hollanda ve Türkiye’ye talep çok arttı. Öğrenciler, tıp, diş hekimliği ve mühendislik alanlarını tercih ediyorlar. Özellikle tıp ve mühendislik alanlarında Türkiye dünyanın en iyileri arasında. Türkiye’yi daha da teşvik etmek istiyoruz” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Büyükelçi İsmet Korukoğlu’na, yeni görevi için “hayırlı olsun” dileklerini iletti. Kıbrıs’ın Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Ünüvar, “KKTC nüfus olarak az olabilir ama çok önemli ilişkilerimiz var. KKTC’de çok sayıda üniversite ile iş birliğimiz bulunmakta. KKTC aynı zamanda bir eğitim üssü. İnşallah sizin büyükelçiliğiniz döneminde de Ankara Üniversitesi ile KKTC arasındaki ilişkileri daha da ilerilere götürebiliriz” diye konuştu.

Büyükelçi Korukoğlu, Ankara Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Özge Ülker ile KKTC Ankara Büyükelçiliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Rauf Ataöv’ün de hazır bulunduğu görüşmenin ardından Ankara Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı.