Kosova Büyükelçisi Vrenezi’den Rektör Ünüvar’a Ziyaret

Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Büyükelçi Vrenezi ve Rektör Ünüvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Özdemir ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Güngör’ün de hazır bulunduğu ziyarette, yükseköğretim alanında yapılabilecek iş birliği imkânlarını görüştü.

Türkiye’de hiç yabancılık hissetmediklerini belirten Vrenezi, “Kosova’ya geldiğiniz zaman Türkiye’ye en çok benzeyen ülke olduğunu görürsünüz. Asırlardır beraber yaşadık. Milletlerarası ilişkiler, ülkeler arası ilişkilerden ziyade çok daha güçlü. Biz gelip gidiyoruz, hepimiz geçiciyiz. Milletler arası bağlar daha güçlü” diye konuştu.

Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesinin Kosova için de çok sevindirici bir durum olduğunu ifade eden Vrenezi, “Bir spor müsabakasında bile bizim insanımız bu başarıları kendi başarısı gibi görüyor” dedi.

Üniversitelerin kalitesi ve eğitimin kalitesinin ülkenin kalkınması için de çok faydalı olduğunu kaydeden Vrenezi, “Ankara Üniversitesi de çok köklü bir üniversite. Ankara Üniversitesi ile Kosova’nın en önemli devlet üniversitesi Priştine Üniversitesi arasındaki ilişkiler biraz daha güçlendirilirse çok sevindirici olur, çok katkısı olur yeni nesillere. Sadece öğrencilere değil öğretim üyelerine de” ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Kosova ile Türkiye arasındaki dostluğu, kardeşliği anlatmaya gerek olmadığını ifade etti.

Kosova’dan iki üniversite ile iş birliği protokolü bulunan Ankara Üniversitesinin aynı zamanda 14’ü lisans, 7’si yüksek lisans ve 6’sı doktora programlarında olmak üzere 27 Kosovalı öğrencisi bulunduğunu aktaran Ünüvar, Kosova üniversiteleri ile iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

Büyükelçi Vrenezi, görüşme sonrası Ankara Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı.

Karşılıklı hediye takdiminin ardından anı fotoğrafı çektirildi.