Kosta Rika Büyükelçisi Fallas’tan Rektör Ünüvar’a Ziyaret

Kosta Rika’nın Ankara Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Büyükelçi Fallas, görüşmede, her zaman birlikte çalışma imkânı buldukları Ankara Üniversitesinin, kendileri için bir üniversitenin ötesinde Latin Amerika’nın kalbi konumunda olduğunu söyledi.

Latin Amerika’da Türkiye’ye çok önem verildiğini ve artan bir ilginin de söz konusu olduğunu ifade eden Fallas, dikkat çeken bir başka unsurun ise Türkiye’ye okumak için gelmek isteyen öğrencilerin sayısı olduğunu vurguladı.

Ankara Üniversitesine destekleri için müteşekkir olduklarını aktaran Fallas, “Ankara Üniversitesi ile Kosta Rika üniversiteleri arasında anlaşmalar da var. Bu yolda devam edebilmeyi, hatta genişleterek devam etmeyi umuyoruz” dedi.

Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (LAMER) tarafından Kosta Rika’nın Diplomasi Akademisine bağışlanan kitaplar için teşekkür eden Büyükelçi Fallas, kendisinin de Ankara Üniversitesine bazı kitaplar getirdiğini, bunları takdim etmek istediğini aktardı. Fallas, şöyle devam etti:

“Sadece tarihimizle ilgili kitaplar getirmedik, uluslararası ilişkilerle ilgili analiz kitapları da bölgeyle Çin’in ilişkilerini ortaya koyan kitaplar da getirdik. Kadının temsili, insan hakları ile ilgili kitabımız var. Kosta Rika şiirleri kitabı var. Kosta Rika efsaneleri kitabı var. Bir de Kosta Rika’nın bitki örtüsüyle ilgili bir kitabımız var. ‘Kosta Rika’nın ana ruhu bu kitaplarda gizli’ diyebiliriz.”

Ankara Üniversitesi LAMER ile çok yakın çalıştıklarının altını çizen Fallas, Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi DEHUKAM ile de bazı projeleri hayata geçirmek için birlikte çalıştıklarını kaydetti.

Kosta Rika Büyükelçiliği olarak, Ankara Üniversitesinin Kosta Rika üniversiteleri ile yapacağı iş birliklerinde koordinasyon görevi üstlenmeye hazır olduklarını dile getiren Büyükelçi Gustavo Campos Fallas, Kosta Rika Devleti adına, İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki menfur saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini sunduğunu da ifade etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da taziye dilekleri için Büyükelçi Fallas’a teşekkür etti. Dünyada hiçbir ülkenin kendi haline problemlerini çözebilecek noktada olmadığına dikkat çeken Ünüvar, bu çerçevede Kosta Rika üniversiteleri ile yeni iş birlikleri geliştirmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Büyükelçi Fallas, LAMER Müdürü Prof. Dr. Necati Kutlu, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Özge Cemiloğlu Ülker ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Tuna Can’ın da hazır bulunduğu görüşme sonrası Ankara Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı. Daha sonra anı fotoğrafı çektirildi.