Prof. Dr. Mine Esin KÖKEN OCAKTAN

0 (312) 363 89 90
Fax:
0 (312) 319 82 36

Ankara 1970 doğumludur. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1993 yılında mezun olduktan sonra, Kırıkkale ve  Ankara’da Sağlık Ocağı Hekimliği yaptı (1993-1998). Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda 1998 yılında başladığı Halk Sağlığı Uzmanlık eğitimini 2002 yılında tamamladı. Aynı tarihte uzman olarak Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda göreve başladı. Yardımcı Doçent kadrosuna 2008 yılında atandı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda İş Sağlığı Doktora’sını  2009 yılında tamamladı,   2012 yılında Halk Sağlığı Doçenti ünvanı aldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda 2008 yılından bu yana Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Temel Halk Sağlığı, İş Sağlığı, Kadın Sağlığı, Afetler, Çevre Sağlığı başlıca çalışma alanlarını oluşturmaktadır.

Ankara Üniversitesi Okul Sosyal Hizmeti Birimi Yönetim Kurulu Üyesidir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Topluma Dayalı Tıp Grubu, Mesleksel Beceriler ve İletişim Grubu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Radyasyon Güvenliği Komisyonu, Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Komitesi, Cebeci Hastanesi Afet Planı Komisyonu Üyesidir. Ankara Üniversitesi Kariyer Merkezi ile Tıp Fakültesi Koordinatörü olarak çalışmıştır. Ankara Üniversitesi Hastaneleri çalışanlarına yönelik ‘Çalışan Sağlığı Eğitimleri’nde görev almıştır.

Tıp Fakültesi’nde Halk Sağlığı, Topluma Dayalı Tıp, Mesleksel Beceriler ve İletişim, Kanıta Dayalı Tıp-Araştırma Planlama ve Yürütme kapsamında dersler ve eğitim etkinliklerinde görev almaktadır.  Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi Eğitim Programı ve Tıp Fakültesi Dönem 3 Toplum Sağlığı dersleri ve Alan Çalışması koordinatörüdür. Eczacılık Fakültesi, Uzaktan Eğitim Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı Doktora Programı, Adli Bilimler Enstitüsü Sağlık Hukuku Doktora Programı’nda dersler vermekte, eğitim etkinliklerinde görev almaktadır.

Halk Sağlığı ve İş Sağlığı alanında uluslararası ve ulusal yayınları, kitap bölümleri, davetli konuşmacılık görevleri, sözlü ve poster bildirileri, eğitim ve organizasyon çalışmaları, hakemlikleri ve atıfları mevcuttur.

Evli ve iki çocuk annesidir.