Prof. Dr. Ömer ADIGÜZEL

0 (312) 595 75 19
Fax:
0 (312) 362 97 82

Kültür Sanat Koordinatörü 1967 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim bölümünden mezun oldu (1989). 1990-2000 yılları arasında aynı bölümün Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı’nda, 2003 yılına kadar da İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı’nda 1993 yılında yüksek lisansını, 2000 yılında da doktorasını tamamladı. 1992 yılında DAAD (Almanya Akademik Değişim Servisi) bursu ile Almanya’da Dil Eğitimine katıldı. 1996 yılında 6 ay süre ile Almanya Waldorf Okulları’nda uygulamalı çalışmalara katıldı. 1997-1998 yılları arasında Berlin Güzel Sanatlar Yüksek Okulu (Bugünkü adı Berlin Güzel Sanatlar Üniversitesi) Kültür Pedagojisi bölümünde araştırma ve incelemelerde bulundu. 1998 yılında aynı fakültenin Oyun ve Tiyatro Pedagojisi Enstitüsü’nün programını tamamladı. 2003 yılında Yrd. Doç. Kadrosuna atandı. Aynı yıl Finans Vakfı’nın doktora sonrası araştırma bursuyla Berlin Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde araştırma ve incelemelerde bulundu. Ankara Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Eğitimi ile Yaratıcı Drama Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının yürütücüleri arasındadır.2006 yılından beri Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitimde Drama Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programında dersler yürütmektedir.

2007 yılında DAAD’nin yeniden davet bursu ile Hannover Üniversitesi’nde konuk bilim adamı olarak araştırma ve incelemelerde bulundu. 2011 yılında Güzel Sanatlar Eğitimi alanında doçent oldu. Yurt içi ve yurt dışında yaratıcı drama alanının değişik konularında atölyeler yönetmektedir. Yaratıcı drama, müze eğitimi, müzede drama, çocuk müzeleri, kültür pedagojisi gibi konularında çalışmaktadır. 2003 yılından beri Çağdaş Drama Derneği’nin (ÇDD) Genel Başkandır. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSİTEJ), Çocuk Müzeleri Derneği, Sanat Eğitimcileri Derneği (SEDER) üyesidir. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nda Bilim, Eğitim ve Merkez Hakem Kurulu Üyeliklerinde bulunmuştur. Halk Dansları Ulusal Hakemidir. 2012 yılından beri Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanat Koordinatörlüğünü, 2017 yılından beri de Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığını yürütmektedir.