Prof. Dr. Hasan Serdar ÖZTÜRK

1964 yılında Konya’da doğdu. Orta öğrenimini 1981 yılında Konya Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaydoldu ve 1987 yılında mezun oldu. Siirt’in Eruh ilçesi ve Konya’da sağlık ocağı hekimi olarak mecburi hizmetini tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimine başladı ve 1993 yılında bitirdi. Kısa dönem askerlik hizmetini Haziran – Temmuz 1993’de yerine getirdi. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı’nda uzman kadrosuna atandı. Ekim 1996’da ‘Biyokimya (Tıp)’ alanında Doçent unvanı aldı. 1998 yılında Alman Akademik Değişim Programı (DAAD)’ndan aldığı bursla Almanya’da Lübeck Tıp Üniversitesi’nde çalıştı. Aralık 2001’de Dışişleri Bakanlığı / New York Başkonsolosluğu’na Sağlık Ataşesi olarak atandı. Nisan 2006’da New York Başkonsolosluğundaki görevini tamamlayarak, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi / Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’ndaki öğretim üyeliği görevine geri döndü. Temmuz 2006’da Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’nda Profesör kadrosuna atandı.

2008-2010 döneminde Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli dönemlerde Türkiye Sağlık Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Vakfı (TÜSAV)’nın çeşitli kurullarında görev aldı. 2012 yılından beri Tıp Fakültesi’nde Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Çoğunluğu SCI ya da SCI-Expanded kapsamındaki uluslararası dergilerde basılmış olmak üzere çok sayıda makalesi ve ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş çok sayıda tebliği bulunmaktadır. Eserlerine yapılmış 1600’ün üzerinde atıfı bulunmaktadır ve
h-indeksi 23’dür (Web of Science / Mart 2021).

Evli ve iki çocuk babasıdır.

21.09.2020 tarihinde Üniversitemize Rektör Yardımcısı olarak atanmıştır.

Prof. Dr. Hasan Serdar ÖZTÜRK Görev Dağılımı Çizelgesi