Madenciler, Enkaz Altından Kurtardıkları Aleyna’yı Hastanede Ziyaret Etti

Ankara’nın Nallıhan ilçesindeki Kömür İşletmeleri A.Ş. (KİAŞ) Çayırhan Maden İşletme Müdürlüğünde çalışan madenciler, enkaz altından kurtardıkları 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’i tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ziyaret etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giderek, çok sayıda kişiyi enkaz altından kurtaran madenciler, depremden 248 saat sonra Atabey Apartmanı’nın enkazından çıkardıkları Aleyna Ölmez’e, tedavi gördüğü Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ziyarette bulundu.

Ziyarette arama kurtarma ekibine, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Nallıhan Kaymakamı Yusuf Duranı Dinç, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, KİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Benli ve hastane başhekimleri eşlik etti.

Arama kurtarma ekibinin ziyareti sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Madenciler, Aleyna’yı görmekten duydukları mutluluğu dile getirirken, Aleyna ve teyzesi Güler Duman da madencilere her şey için tekrar teşekkür etti.

Arama kurtarma ekibi, ziyaret sırasında Aleyna Ölmez’e madenci heykeli hediye etti. Aleyna da kendisine kurtaran madencilere Ankara Üniversitesinin hazırladığı plaketi verdi.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ölmez’in hastaneye kabul edilişinin yedinci günü olduğunu anımsatarak, sağlık durumunun genel olarak iyi olduğunu söyledi.

Ölmez’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı ziyaretten mutlu olduğunu ifade eden Ünüvar, “Bugün de kurtarma ekibi ile Aleyna’yı buluşturduk. Kısa ve çok duygulu bir buluşma oldu. Madenci kardeşlerimiz Aleyna için bir çiçek yaptırmışlar, onu takdim ettiler. Aleyna’nın ricasıyla hazırladığımız plaketi Aleyna da madenci abilerine verdi. Karşılıklı memnuniyetlerini ilettiler” diye konuştu.

KİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Benli’nin açıklamalarının ardından, Aleyna’yı kurtaran madenci ekibinin lideri Serdar Erman Kütükçü de Aleyna Ölmez’i hastanede sağlıklı ve mutlu gördüğü için sevinçli olduğunu ifade etti.

Bölgede 50 kişilik bir ekiple arama-kurtarma çalışması yürüttüklerini anlatan Kütükçü, şöyle devam etti:

“Aleyna’nın bulunduğu Atabey Apartmanı’nda 8-10 kişilik ekiple çalışmamıza devam ediyorduk. Aleyna’yı bulduğumuz gün artık kepçelerin halat yardımıyla beton blokları kaldırıp altını kontrol ederek canlı arıyorduk. İlk harekette Aleyna’nın ayaklarını gördük. O andan sonra Aleyna’nın yanına koştuk, ambulansı çağırdık. İşte o tarifsiz mutluluk, keyif ve gurur halen bizde devam ediyor.”

Ekipteki diğer madenciler de tek tek Aleyna’yı kurtardıkları o anı anlatarak, yaşadıkları mutluluğu dile getirdiler.