Meclis Bahçesi Ankara Üniversitesinin Katkılarıyla Çocuk Bahçesi Oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) himayesinde, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle “Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği” düzenlendi.

TBMM’nin açılışının 103. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis ön bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğin açılış törenine; TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, halkoyunları ekibinin seymen gösterisiyle devam etti.

Meclis Başkanı Şentop, konuşmasında, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik etti.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o zamanın kahraman milletvekillerine ve bu zamana kadar görev yapan tüm milletvekillerine teşekkür eden Şentop, çocukları Meclis bahçesine alıştırmak için böyle bir program düzenlediklerini anlattı.

Şentop, şenliğin Ankara Üniversitesi ve TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirildiğini dile getirerek, etkinliğin asrın felaketinin yaşandığı Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da da düzenlendiğini kaydetti.

Meclisi vatandaşların sıkça ziyaret ettiğini aktaran Şentop, TBMM’nin internet sayfasında Meclisin önceki binasıyla mevcut binasının sanal turunun da mevcut olduğunu ve çocukların buradan da bilgi edinebileceğini dile getirdi.

“Çocuklarımız İçin Ürettiğimiz Her Eser Milletimizin Geleceğine Yatırımdır”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da hem dini hem de milli bir bayramın birlikte kutlandığına dikkat çekerek, 23 Nisan’ı şenlik havasında kutlama imkânı verdiği için Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a teşekkür etti. Ünüvar, “Hepimizin bildiği ve sık sık dile getirdiği gibi çocuklar geleceğimizdir. Çocuklarımız için yaptığımız her iş, onlar için ürettiğimiz her eser aslında ülkemizin ve milletimizin geleceğine yatırımdır. Çünkü bugünün küçükleri olan evlatlarımız, yakın geleceğin büyükleri olarak kültürde, sanatta, eğitimde, üretimde, ülke yönetiminde söz sahibi olacaklar. Nitelikleriyle ön plana çıkarak, dünyadaki emsalleriyle yarışabilir noktaya ulaşabileceklerdir. Bunu sağlayacak en önemli alt yapı da eğitim ve bilimdir” ifadelerini kullandı.

Bugün hem Kurtuluş Savaşı’nda hem de 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında iki kez gazi unvanı almış olan ve 103 yıllık tarihi boyunca ülkemizde demokrasinin filizlenmesi, gelişmesi ve köklenmesi için mücadele vermiş olan Gazi Mecliste eğitim ve bilimin bir arada olduğu bir demokrasi şöleninde bulunduklarını vurgulayan Ünüvar, şunları kaydetti:

“Bugün iki bayramı bir arada yaşıyoruz ama yine de yüreğimizde henüz unutamadığımız büyük bir hüzün ve acı var. Çünkü ülkemizi ve milletimizi derinden sarsan, 50 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin acısı henüz çok yeni. Bu acıyı unutmamız asla mümkün değil ama bu acıyla yoğrulmuş coğrafyada çocuklarımızı bir an olsun neşelendirmek, bir an olsun depremin o kötü haletiruhiyesinden kurtarmak için çalışıyor, gayret ediyoruz.”

“Ankara Üniversitesi Olarak Hayatın Her Yerinde Olmak İstiyoruz”

Bu etkinliği Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’ta da gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ünüvar, “Ankara Üniversitesi olarak biz hayatın her yerinde olmak istiyoruz. Ankara Üniversitesi sadece büyük bir bilim merkezi değil, aynı zamanda toplumsal sorunlara da kayıtsız kalmayan bir üniversite. Bunu da her fırsatta gösteriyoruz. İşte 23 Nisan bizim tam da çocuklarımızla bilimi, eğitimi ve şenliği bir araya getireceğimiz fırsat oldu ve bu fırsatı da Meclis bahçesinde cıvıl cıvıl çocuk sesleriyle yaşıyoruz ve yaşatıyoruz. Ankara Üniversitesi olarak bu şenliğin bir parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu, çocuklarımız için bir moral kaynağı olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Vatandaşların 26 Nisan’a kadar Meclis bahçesinde ziyaret edebileceği etkinlik kapsamında çocuklar, Ankara Üniversitesi, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığınca kurulan ve çeşitli aktivitelerin yer aldığı stantları gezdi, kendileri için kurulan oyun alanında eğlendi.

Rektör Ünüvar ve TÜBİTAK Başkanı Mandal da stantları ziyaret ederek, bilimle buluşan çocukların mutluluğuna ortak oldu.

Şenlik açılış programının ardından, Meclis Genel Kurulu’nda, “Milletin Çocukları Meclis’in Çocukları” temasıyla “Meclis Özel Oturumu” gerçekleştirildi.