Kalecik Meslek Yüksekokulu

  • Müdür: Prof. Dr. Hatice DUMANOĞLU
  • Müdür Yardımcıları:
    Öğr. Gör. Dr. Yalçın GÜÇER
    Öğr. Gör. Ozan Zambi
  • E-posta Adresi:
    aukmy@ankara.edu.tr
  • Telefon:
    0312 857 13 94
  • Faks:
    0312 857 03 33
  • Adres:
    Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu 06870 Kalecik/ANKARA

Fotoğraflar

Tanıtım

Yüksekokulumuz, 1992 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuzda Bahçe Tarımı, Peyzaj ve Süs Bitkileri, Gıda Teknolojisi, Şarap Üretim Teknolojisi ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programları bulunmaktadır. Programlarımızdan mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimize ön lisans diploması verilmektedir. Bahçe Tarımı programında öğrencilerimize meyvecilik, sebzecilik ve bağcılık alanlarında yetiştirme, çoğaltma, hasat, depolama ve pazarlama konularında uygulamalı eğitim verilmektedir. Peyzaj ve Süs Bitkileri programında öğrencilerimize süs bitkileri yetiştiriciliği, fidancılık tekniği, park ve bahçelerde bakım ve onarım, arazi düzenleme ve proje aplikasyonu konularında uygulamalı eğitim verilmektedir. Gıda Teknolojisi programında öğrencilere Gıda Kimyası, Beslenme, Gıda Prosesleri, Genel Mikrobiyoloji gibi temel derslerden sonra tahıl teknolojisi, et teknolojisi, meyve ve sebze işleme teknolojisi, fermantasyon teknolojisi, gıda mikrobiyolojisi alanlarında uygulamalı eğitim verilmektedir. Şarap Üretim Teknolojisi programında öğrencilerimize modern bağ tesisi ve bakımı, fidan üretimi, şaraplık üzüm üretim teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat, şarap yapım teknikleri, olgunlaştırma ve şişeleme teknikleri, depolama ve pazarlama konularında uygulamalı eğitim verilmektedir. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programında ise gıda, ilaç ve kozmetik endüstrisinde ekonomik değeri olan tıbbi ve aromatik bitkilerin biyolojik, ekolojik, genetik ve sistematik özellikleri, kültüre alınması, doğadan toplanması ve korunması, kimyasal içerikleri ve analiz yöntemleri, temin edilmesi, üretimleri ve kalite kontrolleri, kullanım alanları konularında uygulamalı eğitim verilmektedir.