Kızılcahamam Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Yenice Mahallesi Hacı Hasan Caddesi No:9
    Kızılcahamam-ANKARA

Tanıtım

Üniversitesimiz 20/05/2014 tarihli 389/3283 sayılı Senato Kararı ve 19/06/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında senato kararımız incelenmiş olup 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Kızılcahamam Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Kızılcahamam Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Terapi ve Rahabilitasyon Bölümü Fizyoterapi Programında 40 öğrenci kontenjanı ile eğitim-öğretime başlaması planlanmaktadır.

Terapi ve Rehabilitasyon Bölümünün açılma amacı fizik tedavi uygulama alanında eksikliği duyulan yardımcı sağlık personeli olarak çalışabilecek “Fizyoterapi Teknikerliği” programı ile tekniker yetiştirmektir. Hazırlanan program süresi iki yıldır. Eğitim programı kas iskelet sistemi problemlerinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulamaları hakkında genel ve pratik bilgileri içermektedir. Öğrenciler fizik tedavi modaliteleri, ölçüm yöntemleri, kinezyoloji, egzersiz programlarının doğru uygulanabilmesi gibi temel kavramlar konusunda bilgilendirilmektedirler.

Günümüzde kas iskelet sistemi ile ilişkili problemleri olan hastaların fonksiyonel düzeyini arttırmaya yönelik yapılan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarına olan ihtiyaç gittikçe artmaktadır. Hekimler tarafından uygun görülen tedavilerin başarısında, uygulamanın iyi yetişmiş yardımcı sağlık personeli tarafından yapılması büyük önem taşımaktadır.