Mülkiye Mezunu Vali: “Ankara Üniversiteli Olmanın Gururunu Hep Yaşadım”

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, gerek Osmanlı gerekse Cumhuriyet döneminde devletin ihtiyaç duyduğu yönetici kadrolarını yetiştirme noktasında önemli görevler üstlenmiş olan Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olmanın avantajlarını her dönem hissettiğini belirterek, Ankara Üniversiteli olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğunu söyledi.

1984 Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, üniversitenin sosyal tesisi Didim Öğrenci Rehabilitasyon Spor Eğitim Merkezi’nde (ÖRSEM) öğrenci toplulukları üyeleriyle bir araya geldi.

Rektör Ünüvar’ın moderatörlüğünde; sağlıktan spora, sosyal bilimlerden fen bilimlerine pek çok alanda faaliyet gösteren 173 öğrenci topluluğundan 204 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen sohbet, oldukça samimi bir ortamda geçti.

“Kedinizi Gelişen Şartlara Göre Yetiştirmelisiniz”

Vali Aksoy, tecrübelerini paylaştığı öğrencilere hayatından kesitler anlatarak, tavsiyelerde bulundu. Son yıllarda Türkiye’de hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığını belirten Vali Aksoy, “Değişim ve dönüşüm bundan sonra da devam edecek. Önemli olan, bu değişim ve dönüşümü çok iyi görmek ve kendimizi gelişen şartlara göre farklı eğitimler alarak yetiştirmek. Türkiye’nin bu konumunu çok daha iyi bir noktaya taşıyacak olan sizlersiniz. Belki 10 sene, belki 20 sene sonra bizim bulunduğumuz noktada sizler olacaksınız. Dolayısıyla kendinizi çok iyi yetiştirmeniz ve geliştirmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Gurur Duyacağınız Bir Üniversiteniz Var”

Ankara Üniversitesinin ülkemizin en köklü üniversitelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Aksoy, şunları söyledi:

“Ankara Üniversitesi 1946 yılında kurulmuş olmasına rağmen, içinde barındırdığı fakülteler çok daha eski. Benim mezun olduğum Siyasal Bilgiler Fakültesi Cumhuriyet’ten de önce 1859 yılında kurulmuş ve gerek Osmanlı döneminde gerekse Cumhuriyet döneminde devletin ihtiyaç duyduğu yönetici kadrolarını yetiştirme noktasında önemli görevler üstlenmiş. Ben de Ankara Üniversitesinden mezun olmanın onurunu, gururunu her zaman yaşadım. Gurur duyacağınız bir üniversiteniz var. İnanıyorum ki sizler üniversitenizle yıllar sonra da gurur duyacaksınız.”

Vali Aksoy, bir öğrencinin, “Mülkiyeli olmanın avantajlarını hissetiniz mi?” sorusunu da, “’Ankara Üniversitesinden mezun oldum’ demek sesinizin daha gür çıkmasını sağlıyor. Kendinize olan güveninizi artırıyor. Ankara Üniversitesi böyle bir üniversite. O yüzden hepinizi Ankara Üniversiteli olduğunuz için kutluyorum. Okulunuzun kıymetini bilin. Mülkiyeli olmak toplumdaki itibarı bakımından bize ayrı bir katkı sunuyordu. Onu her zaman hissettik, hissediyoruz. Mülkiyeli olmaktan her zaman onur ve gurur duydum” şeklinde yanıtladı.

“Ankara Üniversitesi Diploması Çok Güçlü Bir Diploma”

Rektör Necdet Ünüvar da uzun bir pandemi sürecinin ardından böyle bir etkinlikte öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Ankara Üniversitesinin ülkenin en önemli üniversitelerinin başında geldiğini vurgulayan Ünüvar, “Hepimiz Ankara Üniversiteliyiz, bundan da onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

81 il valisinden 39’unun Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olduğuna işaret eden Ünüvar, “10 kadar da Hukuk Fakültemizden mezun olmuş valimiz var. Şu anda Türkiye’deki valilerimizin çoğunluğu Ankara Üniversitesi mezunu. Bu bizim için gurur kaynağı. Sizler çok önemli bir üniversitede eğitim görüyorsunuz. Bugün hissetmiyor olabilirsiniz ama yarın gittiğiniz yerde Ankara Üniversitesi diplomasını gösterdiğinizde onun çok güçlü bir diploma olduğunu göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

75.Yıl Pastasını Vali, Rektör ve Öğrenciler Birlikte Kesti

Öğrencilerden gelen soruları içtenlikle cevaplandıran Vali Aksoy ve Rektör Ünüvar, sohbetin ardından Didim Kaymakamı Halil Avşar, Genel Sekreter Öner Nadir Soylu ve TÖMER Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin ile birlikte tesisi gezdi. Mangalın başına geçip, öğrencilere ikramda bulunan Vali Aksoy ve Rektör Ünüvar, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Program sonunda Vali Aksoy, Rektör Ünüvar ve öğrenciler, hep birlikte 75. yıl pastasını kesti.