“Öğrenci Dostu” Ankara Üniversitesinde Çözüm Merkezi ve PDR Merkezi Açıldı

Ankara Üniversitesi, “Öğrenci Dostu” hizmetlerine yenilerini ekleyerek, öğrencilerin her türlü sorununda yanında olacak, onların hayatını kolaylaştıracak yapay zekâ destekli Çözüm Merkezi ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Merkezini hayata geçirdi.

Beşevler 10. Yıl Yerleşkesindeki merkezlerin açılışı dolayısıyla Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla iki ayrı tören gerçekleştirildi.

İlk olarak Ord. Prof. Dr. Şevket Aziz Kansu Binası’nda, içerisinde Beslenme ve Diyetetik Birimi de bulunan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezinin açılışı yapıldı.

Rektör Ünüvar, törende yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesinin 86 bin öğrencisi, 8 bin idari ve 4 bin akademik personeliyle 100 bine yakın nüfusu bulunduğuna dikkat çekti. Ünüvar, gelecekte Türkiye’yi yönetecek öğrencilerin sadece fiziki anlamdaki meseleleriyle, fiziki anlamdaki ihtiyaçlarıyla değil, aynı zamanda psikolojik ihtiyaçlarıyla da ilgilenmek gerektiğini kaydetti.

Ankara Üniversitesinin kurumsal aidiyeti güçlü bir üniversite olduğunu aktaran Ünüvar, “Biz bu çerçevede sadece ürettiğimiz çok nitelikli yayınlar, projeler, çalışmalar, patentlerle değil, aynı zamanda kendisini üniversitemizin mensubu olmaya adamış kardeşlerimizin yaşadığı veya yaşayabileceği sorunlarla da ilgilenmeyi kendimiz için bir görev addediyoruz. Yani yaptığımız çalışmalar şüphesiz değerli ama bir çocuğumuzun bir sıkıntısını giderebilmek de bizim için en az o makale kadar, en az o yayın kadar, belki de ondan daha fazla önemli” diye konuştu.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezini de tam da bu amaçla kurduklarını ve geliştirdiklerini belirten Ünüvar, “İstiyoruz ki bu merkezimiz çocuklarımızın huzurla eğitim hayatını sürdürebileceği, en azından başı dara düştüğü zaman sığınabileceği bir sığınak olsun; öğrencimiz derdini açabileceği bir kişiyi bulabileceğini hissetsin. İnşallah hiç ihtiyaçları olmaz ama ihtiyaçları olduğunda da bu hizmeti almalarını istiyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından kurdele kesilerek, merkezin açılışı yapıldı. Rektör Ünüvar ve törene katılanlar, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezini gezerek, görevlilerden bilgi aldı.

Rektör Ünüvar, aynı binaya taşınan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Kültür Sanat Kurs Merkezini de gezdi.

Yapay Zekâ Destekli Çözüm Merkezi

Rektör Ünüvar ve beraberindekiler, daha sonra, öğrencilerin her türlü sorun ve ihtiyacında, teknolojinin de yardımıyla 7/24 yanında olacak Çözüm Merkezinin açılışına geçti.

Ünüvar, burada yaptığı konuşmada da Ankara Üniversitesini her bir ünitesi ile “Öğrenci Dostu Üniversite” haline getirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Sadece “Öğrenci Dostu” değil, aynı zamanda akademisyenlerin de idari personelin de dost gördüğü, hizmet alan vatandaşların da dost olarak değerlendirdiği bir üniversite olma çabasında olduklarını vurgulayan Ünüvar, “İşte bu ‘Öğrenci Dostu Üniversite’ sıfatımıza bizi bir adım daha yaklaştıracak önemli bir Çözüm Merkezimizi hayata geçiriyoruz. Burada aynı zamanda teknolojinin nimetlerinden de faydalanacağız. Burası yapay zekâ destekli bir Çözüm Merkezi olacak. Çözüm Merkezimiz, çocuklarımızın yaşadığı sorunlara teknolojinin de yardımıyla ilgili arkadaşlarımızın çözüm arayacağı, çözüm bulacağı bir merkez olacak. İnşallah öğrencilerimizin hiç ihtiyacı olmaz ama problemle karşılaştığı zaman da başvurabileceği bir merkez olacak. Her şey çocuklarımızın mutluluğu için” ifadelerini kullandı.

Rektör Ünüvar, törene katılanlarla birlikte merkezin açılışını gerçekleştirdi.