Peru Büyükelçisi Diaz’dan Rektör Ünüvar’a Ziyaret

Peru’nun Ankara Büyükelçisi Cesar Augusto De las Casas Diaz, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Türkiye’deki görevine geçtiğimiz aylarda başlayan Büyükelçi Diaz, ilk ziyaretlerinden birini Ankara Üniversitesine gerçekleştirdi.

Büyükelçi Diaz ve Rektör Ünüvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Çelik, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Güngör ve Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (LAMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Kayacık’ın da hazır bulunduğu ziyarette, iki ülke arasındaki yükseköğretim faaliyetleri ile kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi için yapılabilecek iş birliği imkânlarını görüştü.

Görüşmede, Peru Büyükelçiliği ile Ankara Üniversitesi LAMER iş birliğiyle hayata geçirilmesi planlanan, Carlos Contreras ile Marina Zuloaga’nın kaleme aldığı “Peru’nun Kısa Tarihi” isimli eserin Türkçeye çevrilmesi ve basılmasıyla ilgili proje de ele alındı.

Büyükelçi Diaz, ziyarette, Peru Büyükelçiliği olarak, Türkiye ve Ankara Üniversitesi ile akademik iş birliğini geliştirmeyi arzu ettiklerini ifade etti. Diaz, bu kapsamda Ankara Üniversitesi LAMER ile çok yakın çalıştıklarını belirtti.

Rektör Ünüvar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Peru arasında çok yakın bir iş birliği olduğunu dile getirdi.

Ankara Üniversitesinin Peru’daki iki üniversite ile iş birliği protokolü bulunduğunun altını çizen Ünüvar, bu ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

İlgili üniversitelerin rektörlerine yazdığı mektupların birer örneğini de Büyükelçi Diaz’a takdim eden Ünüvar, protokollere işlevsellik kazandırılması için yapılması gerekenlere değindi.

Büyükelçi Diaz, görüşme sonrası Ankara Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı.

Karşılıklı hediye takdiminin ardından anı fotoğrafı çektirildi.